Creatoarea de modă Carolina Herrera, originară din Venezuela, se oferă să o îmbrace pe Melania Trump, spunând că face acest lucru din respect pentru Statele Unite, informează agenţia de presă Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carolina Herrera, care a îmbrăcat cinci dintre primele doamne ale Statelor Unite şi a realizat rochia pe care Ivanka Trump a purtat-o la balul prilejuit de învestitura tatălui său, a declarat luni că ar fi bucuroasă să o îmbrace pe prima doamnă a Americii, indiferent cine este aceasta.

”Nu am o problemă să o îmbrac pe prima doamnă a acestei ţări, indiferent cine este”, a declarat Herrera pentru Reuters, fără să menţioneze numele Melaniei Trump, când a fost întrebată - la prezentarea colecţiei sale pentru toamna anului 2017 - dacă va crea pentru aceasta. ”Cred că fac asta din respect pentru Statele Unite”, a mai spus ea.

Industria modei a fost împărţită, odată cu alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Numeroşi designeri, printre care s-au aflat Tom Ford şi Sophie Theallet, au precizat că nu vor dori să lucreze pentru Trump. Rochia purtată de Melania Trump la balul de învestitură a fost realizată de Herve Pierre, fost director creativ al casei Herrera.

Carolina Herrera a realizat haine, printre altele, pentru Jacqueline Kennedy Onassis, Laura Bush şi Michelle Obama. 

Colecţia de toamnă a Carolinei Herrera a fost prezentată în cadrul New York Fashion Week, care se va încheia joi. ”Este o colecţie cu linii simple, foarte feminină”, a descris-o creatoarea de modă.

Carolina Herrera, născută pe 8 ianuarie 1939, în Caracas, pe numele său adevărat María Carolina Josefina Pacanins y Niño, este creatoare de modă stabilită în Statele Unite. Bunica sa a fost cea care i-a format gustul pentru modă, ducând-o la prezentări Balenciaga şi cumpărându-i haine Dior şi Lanvin. Şi-a început cariera, în 1965, ca publicist pentru Emilio Pucci. S-a mutat la New York în 1980. Şi-a înfiinţat propia casă de modă în urmă cu 36 de ani şi valoarează, în prezent, peste 1 miliard de dolari. Ea a fost recompensată, în 2016, cu Women's Leadership Award.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.