Mii de persoane au participat, joi seară, la Craiova, la parada anuală a păpuşilor gigant organizată cu prilejul deschiderii celei de-a treia ediţii a Festivalului Puppets Occupy Street - Fire Edition. Pe străzile oraşului au defilat care alegorice în care se aflau personaje inspirate din teatrul de animaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Puppets Occupy Street - Fire Edition, care are loc în perioada 25 august - 1 septembrie, la Craiova, cuprinde peste 200 de evenimente organizate pe străzi, în parcuri şi grădini din oraş. 

”Este o ediţie mult mai amplă decât anul trecut şi mult mai mare decât am crezut noi că va ajunge. Avem un număr impresionant de evenimente - 221, aşa încât din 25 august până pe 1 septembrie străzile, parcurile, scuarurile, grădinile Craiovei vor fi ocupate de păpuşi”, a declarat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret ”Colibri”.

Festivalul s-a deschis cu o paradă a păpuşilor gigant, alături de care a defilat şi un dragon de 13 metri lungime. Parada s-a încheiat cu un concert susţinut de trupa Konthrast, din Cluj-Napoca.

La manifestările din cadrul festivalului vor participa o sută de artişti independenţi sau de la companii de teatru private din 11 ţări - Italia, Spania, Venezuela, Argentina, Turcia, Macedonia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Serbia şi România, aceştia pregătind spectacole, ateliere de creaţie, expoziţii şi proiecţii video. 

Printre participanţii la festival se numără Teatro de Titeres y Marionetas Colibri (Venezuela); Tomas Taboada / Little Testa (Argentina); Bruno Leone / Teatro delle guarattelle (Italia); Bigolis Theatre, TRAUT Companyia d'espectacoles S.C.P., Papito (Spania); Ort-Iki Puppet and Street Theatre (Ungaria); Ucaneller Kuklaevi (Turcia); Valentino's Jazz Puppets (Macedonia); Amaro Del (Serbia); Fire Theatre Mime Company (Bulgaria).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.