Coproducţia “De ce, mamă?/ La Madre” (2016, Spania-România-Franţa), regizată de Alberto Morais, va fi lansată vineri în cinematografele din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scenariul - scris de  Alberto Morais împreună cu Verónica García şi Ignacio Gutiérrez-Solana - a fost dezvoltat la atelierul Cinéfondation din cadrul Festivalului de la Cannes şi a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de la Valladolid în 2016.

În rolurile principale: Nieve de Medina şi Javier Mendo.

Filmul spune povestea lui Miguel, un copil de 14 ani aflat pe punctul de a fi internat într-un centru de minori din Asturias deoarece mama lui, şomera şi cu o viaţă personală instabilă, nu este în măsură să se ocupe de el. Miguel se vede nevoit să se ascundă în casa lui Bogdan, un fost iubit al mamei sale, român care locuieşte într-un oraş din apropiere.

În distribuţia filmului se regăsesc şi Ovidiu Crişan, actor al Teatrului Naţional Cluj-Napoca şi Alex Stanciu, actor de origine română, stabilit în Spania.

“De ce, mamă?/ La Madre” va putea fi vizionat în Bucureşti (Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Europa), Cluj-Napoca (Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria), Craiova (Cinema Patria), Piatra Neamţ (Cinema Dacia), Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Braşov (Cinema One), Tg Mureş (Cinema Arta), Deva (Cinema Patria), Botoşani (Cinema Unirea), Suceava (Cinema Modern), Iaşi (Cinema Victoria), Bârlad (Cityplex), Timişoara (Cinema Timiş), Constanţa (Cityplex), cu avanpremiere în Cluj-Napoca, Craiova, Piatra Neamţ, Târgu Jiu şi Braşov.

Compania producătoare din partea României a filmului este Fundaţia Teatru Contemporan. “De ce, mamă?/ La Madre” este distribuit în cinematografe de Movie Production Entertainment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.