Cea de-a 10-a ediţie a Congresului Naţional de Salsa, întâlnirea anuală a iubitorilor din România ai acestui dans latino-american, va avea loc în Lux Divina Event Center din Braşov în perioada 19 - 22 ianuarie 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Congresul Naţional de Salsa va include prezentarea şcolilor din ţară, promovarea instructorilor de salsa, spectacole de dans împărţite în patru seri, susţinute de cei mai talentaţi dansatori români, patru nopţi pline de dans pe muzica celor mai apreciaţi DJ ai genului şi este un bun moment pentru promovarea dansurilor sociale.

A 10-a ediţie a acestui eveniment se va desfăşura în Lux Divina Event Center din Braşov, în care au fost amenajate patru săli de workshop -uri şi trei săli pentru petreceri – una pentru iubitorii de saalsa condimentată cu bachata, una pentru pasionaţii de bachata piperată cu salsa şi o sală pentru cei atraşi de kizomba.

În cele patru seri ale evenimentului, pe lângă spectacolele antrenante vor fi organizate şi concursuri de dans, iar concertele susţinute de trupele de salsa invitate, orchestra Mercadonegro - numiţi şi ambasadorii ritmurilor latino în lume -, şi trupa Tumbaito alături de solistul Alberto Caicedo, vor da un farmec aparte petrecerilor.

Trupa Tumbaido se va afla pentru a patra oară la Braşov la Congresul Naţional de Salsa. Trupa de salsa Tumbaito s-a înfiinţat în ianuarie 2007, fiind formată din 10 muzicieni, şi a reusit să ajungă în topul latin din Bulgaria în decursul a unui an. Fondatorul Tumbaito este percuţionistul Kalin Velyov. El a studiat muzica latină la Conservatorul din Rotterdam şi a cântat alături de orchestrele Gerardo Rosales y su Trambuco, Gerard y La Ritmica, Siembra şi Pegasaya.

Proiectul muzical Mercadonegro s-a născut atunci când trei muzicieni de origine latino-americană s-au întâlnit, din întâmplare, în Europa. Puternic înrădăcinaţi în cultura lor, au decis să împărtăşească peste tot în lume, ritmurile tradiţionale latino-americane şi noile stiluri de muzică şi dans născute din acestea.

Salsa reprezintă un stil de muzică şi de dans ce îşi are originile în America de Sud şi Insulele Caraibe, dar care s-a dezvoltat apoi în toată lumea în diferite variante, fapt ce a dus la apariţia mai multor stiluri. Salsa reprezintă cea mai populară variaţie a unui dans latino şi s-a dezvoltat într-un veritabil fenomen internaţional.

A devenit mai mult decât un mod de a petrece timpul, este un stil pasional de viaţă pentru mii de persoane din toată lumea prin festivalurile de salsa naţionale şi internaţionale. Este un dans spontan, ce poate fi executat chiar şi între două persoane care nu s-au văzut niciodată până în acel moment, dacă cei doi dansatori cunosc elementele de bază.

În acelaşi timp, este un dans liber, neavând nevoie de coregrafie, fiind un dans dinamic, ritmat, combinat cu mişcări senzuale. Tehnic, salsa se dansează în opt timpi, însă practic sunt executaţi doar şase paşi, întrucât doi dintre ei reprezintă pauze. Se poate dansa şi fără partener, însă de obicei se dansează în cuplu, bărbatul fiind cel care conduce şi inspiră mişcările femeii. Mişcările picioarelor (paşilor) sunt lente numai în comparaţie cu mişcările braţelor, care trimit în permanenţă diferite semnale partenerei: semnal de piruetă pe stânga, pe dreapta, semnal pentru schimb de locuri şi multe figuri complexe.

Mai multe informaţii pot fi consultate pe site-urile www.nationalsalsacongress.ro şi www.facebook.com/National.Salsa.Congress.Romania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.