Luna octombrie aduce pe scenele bucureştene evenimente muzicale dintre cele mai diverse, pornind de la concertul de închidere a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio la revenirea Corului Armatei Roşii, de la show-urile susţinute de violonistul Nigel Kennedy la The Cat Empire şi interpretul jazz Dhafer Youssef.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BBC Concert Orchestra, dirijată de Barry Wordsworth, susţine un concert în încheierea Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo, pe 1 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Radio. Din program fac parte compoziţii semnate de Hector Berlioz, George Barker şi Peter Maxwell Davis. Solişti vor fi Charles Mutter, vioară, Ileana Ruhemann, flaut, şi Robert Jordan, cimpoi. Biletele, care pot fi cumpărate prin reţeaua Eventim, costă 60, 80 şi 100 de lei.

Trupa Firma concertează, pe 1 octombrie, de la ora 21.00, în clubul Control. Evenimentul este prilejuit de lansarea videoclipului piesei ”Tot ce va fi”, single care anunţă cel de-al doilea volum al albumului ”Descântece”. Biletele pentru concert costă 25 de lei şi pot fi cumpărate de la clubul bucureştean.

Corul Armatei Roşii, format din 60 de muzicieni, va urca pe scena Sălii Palatului, pe 9 octombrie, de la ora 20.00, în repertoriu fiind alese piese ruseşti celebre ”Kalinka” şi ”Katiusha”, dar şi prelucrări ale unor piese celebre lansate de trupele The Beatles şi Queen. Biletele sunt disponibile la Sala Palatului şi online, pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro, blt.ro, iabilet.ro şi eventim.ro, şi costă 250, 200, 150 şi 100 de lei.

Trupa The Original Blues Brothers Band va concerta pe 11 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti, de la ora 20.00. Biletele se pot cumpăra online, prin intermediul platformelor ticketnet.ro, iabilet.ro, bilet.ro, bilete.ro, myticket.ro,  startickets.ro şi eventim.ro, cât şi de la Sala Palatului. Preţurile biletelor variază în funcţie de locul ocupat în sală şi costă 65, 90, 140, 200 şi 300 de lei.

Violonistul Nigel Kennedy va reveni în România cu un show-concept, inspirat din ciclul ”Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, ce va fi prezentat la Sala Palatului din Bucureşti, pe 16 octombrie, şi la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe 19 octombrie. Biletele se găsesc în reţeaua Eventim şi costă 350, 250, 150 şi 100 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală.

Formaţia poloneză de post-rock Tides From Nebula va ajunge din nou la Bucureşti pe 22 octombrie, pentru un concert care va avea loc la clubul Control, începând cu ora 21.00. Biletele costă 50 şi 55 de lei, în ziua evenimentului.

Formaţia australiană The Cat Empire aduce la Bucureşti, pe scena de la Arenele Romane, cel mai nou album, ”Rising With The Sun”, în turneul cu acelaşi nume. În deschiderea concertului din 23 octombrie vor cânta botoşănenii de la The Kryptonite Sparks. Biletele costă 90 de lei, iar în ziua concertului, la intrare, biletele Acces General vor costa 100 de lei. Cele 300 de tichete puse în vânzare pentru categoria Golden Circle din faţa scenei au fost epuizate.

The Cat Empire
The Cat Empire

Tudor Gheorghe - Toamna Simfonic are loc pe 26 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Palatului. Pe scenă vor urca şi membrii Orchestrei Naţionale Radio, Corul Naţional de Cameră Madrigal - Marin Constantin", sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu.

Tunisianul Dhafer Youssef revine, pe 27 octombrie, la Jazz Night Out într-o nouă formulă din care fac parte bateristul Mark Guiliana, colaborator al lui David Bowie pentru ultimul său album, ”Blackstar” (2016), pianistul Aaron Parks  şi basistul Ben Williams. Biletele pentru acest concert costă 120, 150 şi 180 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală, şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim.

O parte dintre răniţii în incendiul care a avut loc în clubul Colectiv pe 30 octombrie 2015 şi Asociaţia Promusic Events organizează evenimentul caritabil Nouă ne pasă, la Arenele Române din Bucureşti, după un an de la tragedia în urma căreia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane. Printre formaţiile care vor urca pe scenă se numără Up To Eleven, Holograf şi Vama, iar banii strânşi vor fi direcţionaţi către victimele care încă au nevoie de tratament. Accesul la eveniment se face pe bază de donaţie (60 de lei sau 100 de lei).

Garou, unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi şi compozitori canadieni, va concerta din nou în Bucureşti, pe 31 octombrie, la Sala Palatului. Spectacolul, intitulat ”Fly Me to the Moon”, va începe la ora 19.30. Concertul face parte din turneul mondial 2016 - 2017 al artistului. Biletele pentru acest concert pot fi cumpărate din reţeaua Eventim şi costă între 100 şi 350 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală.

Garou
Garou
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.