Colecţia de machete de trenuri a cântăreţului şi compozitorului Neil Young a fost adjudecată la licitaţie contra sumei de 300.000 de dolari, precum şi maşini clasice şi echipament muzical care-i aparţineau legendarului muzician în vârstă de 72 de ani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Young, un entuziast colecţionar de ani buni, a pus la dispoziţia casei de licitaţie Julien's din Los Angeles mai mult de 230 de piese din colecţia sa de trenuri Lionel, inclusiv o locomotivă personalizată Commodore Vanderbilt 4-6-4 care a fost vândută pentru 10.000 de dolari.

Mai multe maşini deţinute de Young au fost vândute de asemenea. Un automobil Buick din 1953 decapotabil, pe care scrie “Customized for Neil Young” a fost cumpărat cu 400.000 de dolari, potrivit casei de licitaţie. 

Young, cunoscut mai ales din perioada Woodstock dar şi din activitatea sa alături de formaţiile Buffalo Springfield şi Crosby, Stills, Nash & Young, a spus că machetele de trenuri l-au ajutat să aibă o relaţie cu fiul său Ben, care are paralizie cerebrală. 

Alte loturi licitate sâmbătă au fost chitare, amplificatoare şi microfoane ale lui Neil Young. 

O parte din venituri vor fi donate şcolii Bridge din California, pe care Young a fondat-o împreună cu fosta sa soţie Pegi Young în 1986 pentru copiii cu deficienţe fizice şi de vorbire. 

Neil Percival Young, născut pe 12 noiembrie 1945, în Toronto, este cântăreţ, chitarist, compozitor şi textier, ale cărui piese se inspiră din stilurile folk, rock şi country. În 1966 a format Buffalo Springfield, iar în 1969 s-a alăturat grupului Crosby, Stills & Nash. A explorat însă şi alte genuri muzicale, precum blues, muzică electronică şi grunge. Începând cu anul 1969 a lansat, până în prezent, 37 de albume de studio. A regizat mai multe filme sub pseudonimul Bernard Shakey, între care ”Journey Through the Past” (1973), ”Rust Never Sleeps” (1979), ”Human Highway” (1982), ”Greendale” (2003) şi ”CSNY/Déjà Vu” (2008). În plus, a contribuit la coloanele sonore ale filmelor ”Philadelphia” (1993) şi ”Dead Man” (1995). A fost recompensat cu mai multe premii Grammy şi Juno. În 1995, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca artist solo, iar în 1997, ca membru al formaţiei Buffalo Springfield.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.