Un bijutier israelian lucrează la ceea ce spune că va fi cea mai scumpă mască de protecţie împotriva coronavirusului din lume - un accesoriu din aur cu diamante încrustate, care va avea un preţ de 1,5 milioane de dolari, potrivit AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Masca din aur alb de 18 karate va fi decorată cu 3.600 de diamante albe şi negre şi va avea filtre N99, la cererea cumpărătorului, a spus designerul Isaac Levy.

Levy, care deţine compania Yvel, a mai declarat că acesta a avut două cerinţe: să fie gata până la finalul anului şi să fie cea mai scumpă din lume.

Ultima condiţie, a afirmat el, „a fost cel mai uşor de îndeplinit”. 

Creatorul nu a divulgat identitatea cumpărătorului, însă a spus că este vorba despre un om de afaceri chinez care trăieşte în Statele Unite.

Excentrica mască va cântări 270 de grame, de aproximativ o sută de ori mai mult decât una chirurgicală obişnuită. 

Având în vedere criza mondială şi faptul că şomajul este în creştere în tot mai multe ţări, Levy aspus că este foarte mulţumit de oportunitate.

„Sunt fericit că această mască a oferit suficientă muncă pentru angajaţii noştri”, a spus el din atelierul deschis în apropiere de Ierusalim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.