Transformarea Blenheim Palace, casa în care a trăit Winston Churchill, în cartier general al lui Adolf Hitler pentru al cincilea film din seria ”Transformers”, este văzută de grupuri de veterani şi foşti comandaţi militari drept o lipsă de respect, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Palatul din Anglia, folosit pentru filmările la ”The Last Knight”, proiect regizat de Michael Bay, este acoperit cu svastice, steaguri naziste, echipament militar german, iar trupe SS completează decorul.

”Ştiu că este un film, dar este, în mod simbolic, o lipsă de respect la adresa lui Churchill. S-ar întoarce în mormânt”, a declarat colonelul Richard Kemp, fost comandant al forţelor britanice în Afganistan, pentru The Sun.

Winston Churchill este înmormântat la puţin peste 1 kilometru distanţă de palat, în Blandon. Tony Hayes, reprezentant al Asociaţiei Veteranilor din Marea Britanie, este de părere că militarii şi femeile care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial ar fi ”consternaţi” de cele întâmplate.

Palatul, care este deschis publicului, aparţine unei rude îndepărtate a lui Winston Churchill, Jamie Spencer - Churchill, al 12-lea duce de Marlborough.

Filmul ”The Last Knight” este programat să fie lansat în iunie 2017 şi reprezintă revenirea în franciză a actorilor Mark Wahlberg şi Stanley Tucci. În film joacă şi Anthony Hopkins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.