"Dreaming", calendarul Pirelli 2019, cu fotografii semnate de Albert Watson şi realizate în luna aprilie în oraşele Miami şi New York, a fost prezentat, miercuri, la Pirelli HangarBicocca din Milano.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Calendarul cuprinde patruzeci de fotografii, care prezintă poveştile personajelor portretizate de Gigi Hadid cu Alexander Wang, Julia Garner, Misty Copeland cu Calvin Royal III şi Laetitia Casta cu Serghei Polunin.

Gigi Hadid şi Alexander Wang
Gigi Hadid şi Alexander Wang

Fotografiile, color şi alb-negru, sunt realizate în formatul cinematografic 16:9, fiind inspirate de pasiunea lui Albert Watson pentru arta filmului.

Laetitia Casta şi Serghei Polunin
Laetitia Casta şi Serghei Polunin

"Când am acceptat acest proiect", spune Watson, "mi-am dorit să îl realizez într-un fel diferit faţă de cel al altor fotografi şi m-am întrebat care ar fi acesta. În cele din urmă, am căutat să realizez poze de o calitate foarte bună, cu profunzime, care spun o poveste. Am vrut să creez ceva mai mult decât un simplu portret - am dorit să arate ca un moment dintr-un film. Mi-am propus ca privitorii Calendarului să vadă că scopul meu a fost fotografia în forma sa cea mai pură, una care explorează femeia aflată în faţa camerei şi care creează o situaţie care ar putea transmite o viziune pozitivă asupra femeii contemporane".

Misty Copeland
Misty Copeland

În povestea despre realizarea Calendarului, fotograful vorbeşte despre propriile sale visuri şi despre eforturile şi sacrificiile pe care le implică.

Julia Garner şi Astrid Eika
Julia Garner şi Astrid Eika

"Pentru ca un vis să devină realitate, trebuie să lucrezi din greu. Dintotdeauna au luat-o pas cu pas, atingând câte un obiectiv pe rând, fără să vreau să ajung imediat la vârf. Chiar dacă uneori mă gândesc că această scară poate urca la infinit, cred că merită să continui să îţi stabileşti ţinte tot mai ambiţioase.”

Fotograful spune că fiecare dintre cele patru femei se concentrează pe viitor şi “are propria sa individualitate, propriul său scop în viaţă şi mod de a face lucrurile. Prin urmare, tema centrală este cea a “visurilor”, iar ideea de bază din spatele întregului proiect este de a spune o poveste în patru “mini-filme”. Prin acest lucru am vrut să transmit speranţele şi modul protagoniştilor de a privi viitorul, într-un mod care să ducă cu gândul la aspectul visului".

Un exemplu în acest sens este personajul interpretat de Gigi Hadid, a explicat el. Ea s-a despărţit recent de partenerul ei, trăieşte singură într-un turn de sticlă şi singurul ei prieten şi confident este Alexander Wang: “Cred că există şi un grad de angoasă în aceste imagini. Prin personajul lui Gigi Hadid, am vrut să transmit starea unei femei care se gândeşte la viitor dar şi să îi dezvălui starea actuală, cea de singurătate. O vedem gândindu-se la ce are de făcut, la ce va face mâine. Am vrut ca rolul ei să fie mult mai minimalist decât al celorlalte femei, lucru care se reflectă în scenografia unde am realizat portretele ei”.

Julia Garner
Julia Garner

Julia Garner joacă rolul unei tinere fotografe care iubeşte natura şi singurătatea. Iata ce spune Watson despre ea: “Julia este o actriţă foarte talentată şi a intrat direct în pielea personajului. Ea a interpretat rolul fotografului de natură care visează la expoziţii de succes. Am realizat şedinţa foto într-o gradină tropicală din Miami, care s-a dovedit a fi locul perfect pentru ce ne doream să facem". 

Misty Copeland, al cărei partener în Calendar este Calvin Royal III, este interesată, de asemenea de viitor, imaginându-se devenind celebră în lumea dansului. “Încercarea de a avea succes este motivaţia ei,“ spune Watson. "Personajul lui Copeland, care îşi câştigă existenţa dansând într-un club, şi-a construit o mică scenă în grădină, unde exersează pentru a deveni o vedetă, uneori împreună cu iubitul ei, interpretat de Calvin Royal III”.

Misty Copeland şi Calvin Royal III
Misty Copeland şi Calvin Royal III

În cele din urmă, Lastly, Laetitia Casta este o pictoriţă care trăieşte într-un apartament tip studio, cu partenerul ei, interpretat de Sergei Polunin. Amândoi visează la succes: ea ca artist, el ca dansator. “Ce este interesant”, spune Watson, “este că, în viaţa reală, Laetitia face într-adevăr sculptură şi creează opere de artă în timpul liber. Acest lucru a ajutat-o să intre în pielea personajului. Am decis să facem şedinţa foto cu ei în aer liber, pentru a le oferi scenelor lumină naturală. Atmosfera tropicală din Miami este o componentă cheie în această imagine.

Calendarul a devenit publicaţie anuală în 1963, însă apariţia lui a fost întreruptă în 1974. Zece ani mai târziu, a devenit din nou anual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.