International Indian Film Academy (IIFA) a acordat, miercuri seară, premiile pentru cele mai bune producţii Bollywood, într-o gală care a avut loc pentru prima dată în India, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul a avut loc în Mumbai.

„Raazi”, un thriller despre un spion din Caşmir, a fost desemnat cel mai bun film, iar pentru interpretare a fost premiată Alia Bhatt.

Ranveer Singh a câştigat trofeul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din „Padmaavat”, un film de acţiune cu temă istorică ce a stârnit proteste între grupuri hinduse când se afla în stadiu de filmare.

Controversa din jurul „Padmaavat” nu a fost adusă în discuţie la ceremonie. Filmul, despre o regină din mitologia indiană, a provocat furie între hinduşii conservatori, care au susţinut că regina Padmavati nu este reprezentată corespunzător.

Extremiştii au vandalizat platourile de filmare, l-au atacat pe regizorul Sanjay Leela Bhansali şi au ameninţat-o cu mutilarea pe actriţa principal, Deepika Padukone.

Lansarea filmului a fost întârziată, dar a avut loc în 2018, după ce cenzorii indieni sugeraseră modificarea numelui.

„Este un miracol şi o binecuvântare că am reuşit ca actor. Să fac ce îmi place, să fac asta pentru a trăi este un dar”, a spus Singh, care i-a adus laude lui Padukone, soţia lui şi parteneră în film.

Subiectul „Raazi” - o femeie spion din Caşmir care este măritată de tatăl ei cu un oficial pakistanez - a fost, de asemenea, unul sensibil.

În august, India a anunţat că va revoca statului Caşmir statutul special, o mutare care a înfuriat Pakistanul.

Filmele produse la Bollywood sunt interzise din februarie în cinematografele pakistaneze. La începutul anului, un atac sinucigaş cu bombă comis asupra unor soldaţi indieni a adus cele două ţări în pragul războiului. Prim-ministrul pakistanez Imran Khan a readus în discuţie, în august, interzicerea schimburilor culturale între cele două ţări. Reclamele indiene, serialele şi filmele sunt interzise, de asemena, la televiziunea pakistaneză.

Comedia neagră „Andhadhun” s-a impus la categoriiile cel mai bun regizor - Sriram Raghavan, cel mai bun scenariu şi cea mai bună poveste.

Premiile IIFA, care au mai fost acordate la Londra, Toronto, Singapore şi Bangkok, au urmat acum unui an în care au fost produse aproximativ 1.800 de filme la Bollywood. Industria indiană de film este cea mai mare din lume, din punct de vedere al numărului de producţii realizate anual. În 2018, a cunoscut o creştere cu 12,2%. În plus, îşi dezvoltă un public şi în China, unde, anul trecut, au fost lansate zece filme indiene.

La ceremonie au cântat şi dansat vedete ca Salman Khan, Katrina Kaif, Sara Ali Khan şi Madhuri Dixit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.