Bob Weinstein, fratele producătorului Harvey Weinstein, acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală şi viol, a declarat în cadrul unui interviu acordat publicaţiei The Hollywood Reporter că este ”dezgustat” de lipsa de remuşcare a fratelui său şi că deşi ştia că acesta are relaţii extraconjugale, nu avea idee că ”este un asemenea prădător”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bob Weinstein a spus că abia dacă a vorbit cu fratele său în utlimii cinci ani. ”Nu suportam să îl văd înşelând, minţind şi nici atitudinea sa generală faţă de toată lumea”, a spus el.

”Mă găsesc într-un coşmar real. Fratele meu a cauzat suferinţă fără margini. Ca tată pentru trei fete, o spun cu toată sinceritatea: Am inima frântă pentru toate femeile cărora le-a făcut rău. Sunt un luptător. Am luptat întotdeauna pentru filmele pe care am vrut să le văd lansate. Am luptat pentru angajaţii mei, care şi-au dedicat vieţile pentru împlinirea viziunii acestei companii pe care eu şi fratele meu am înfiinţat-o. Însă, nu pot să apăr ceva ce este imposibil de apărat”, a spus Bob Weinstein.

El a adăugat că fratele său suferă de o ”boală care nu poate fi scuzată” şi că era conştient că Harvey Weinstein avea nevoie de ajutor.

Bob Weinstein a mai povestit că a fost abuzat verbal de numeroase ori de fratele său şi că acesta l-a şi lovit în timpul unui conflict. Însă, el a precizat că nu cere simpatia nimănui.

”Nu mă includ în categoria tuturor acelor femei cărora le-a făcut rău. Am văzut că are o problemă şi l-am rugat timp de mai mulţi ani să ceară ajutor. Acesta este adevărul. A evitat să primească ajutor. Noi l-am implorat să facă acest lucru”, a spus Bob Weinstein.

Fratele lui Harvey Weinstein a adăugat că el şi fiicele lui au fost tulburaţi de faptul că acesta nu simte nicio remuşcare în urma acţiunilor sale.

”În ultimii cinci ani, probabil că am vorbit în plan personal cu fratele meu de zece ori. De când a început Dimension, am condus companii separate. Aşa că nu am cunoscut multe dintre persoanele cu care a colaborat – actori, actriţe. Am vrut să duc o existenţă separată (...) Eram conştient de faptul că Harvey făcea curte oricărei femei pe care o întâlnea. Eram dezgustat şi sătul de acţiunile lui. Dar nu am ştiut nimic mai mult. (…) Nu am ştiut că este un asemenea prădător. Am crezut că a existat consens în fiecare situaţie”, a mai spus Bob Weinstein.

Cofondator al companiei Weinstein, pe care a înfiinţat-o în 2005 alături de fratele său, Bob Weinstein insistă că această companie, căreia îi va schimba numele, poate supravieţui.

”Nu voi părăsi afacerea pe care am construit-o, lăsând în urmă filme şi cineaşti cu care lucrez”, a precizat el, subliniind că angajaţii acestei companii nu trebuie să plătească pentru greşelile fratelui său. 

Bob Weinstein a negat că ar fi trimis o informare care a dus la publicarea articolului în The New York Times. 

El a mai spus că a vorbit de două ori cu fratele său de la izbucnirea scandalului, sperând să audă că are remuşcări.

”Nu am auzit acest lucru. Am auzit un om care încă lupta să revină la situaţia de dinainte şi am fost dezgustat. Am divorţat de fratele mei acum cinci ani. Oamenii din această companie care mă cunosc ştiu că nu suport să fiu în preajma lui. Şi, cu siguranţă, familia mea ştie că acesta este adevărul”, a mai spus el.

Bob Weinstein a mai declarat că urma să trimită o notă către Academiei de Film Americane, care acordă premiile Oscar, pentru a sugera că fratele său ar trebui să fie exclus din rândul membrilor acesteia. 

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Producătorul a fost concediat din The Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Ben.

Meryl Streep, Judi Dench, Bob Iger, George Clooney, Jennifer Lawrence, James Gunn, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Megan Ellison, Julianne Moore, Seth Rogen, Kevin Smith, Lena Dunham, Judd Apatow, John Oliver, Patricia Arquette şi Mark Ruffalo, între alţii, au condamnat comportamentul lui Weinstein faţă de femei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, îi cer prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru ”actele sale de neiertat”.

Academia de Film Americană, care acordă premiile Oscar, i-a retras, sâmbătă, titlul de membru producătorului hollywoodian.

New York Police Department (NYPD) şi Metropolitan Police din Londra au anunţat că au început o investigaţie privind acuzaţii de agresiune sexuală aduse producătorului Harvey Weinstein.

Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani, este o persoană importantă în industria cinematografică, producţiile sale însumând peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.