Niall Horan este al treilea membru al grupului One Direction care debutează solo pe primul loc în Billboard 200, după ce peste 150.000 de unităţi ale primului său album, „Flicker”, au fost vândute în Statele Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Materialul de studio a fost lansat pe 20 octombrie şi a fost vândut în prima săptămână, în Statele Unite, în 152.000 de unităţi, potrivit Nielsen Music. Dintre acestea, 128.000 este numărul copiilor fizice vândute ale albumului.

Horan este al treilea membru al grupului One Direction care ajunge cu un disc solo pe primul loc în topul albumelor, performanţă obţinută doar de The Beatles. 

Horan ajunge pe primul loc după Harry Styles - cu albumul omonim de debut apărut la începutul anului 2017 - şi Zayn - al cărui album de debut, „Mind of Mine”, a ocupat primul loc în 2016.

Cât priveşte The Beatles, trei dintre membrii grupului au ajuns de mai multe ori pe primul loc în clasamentul american: George Harrison, de două ori, John Lennon, de trei ori, şi Paul McCartney, de şase ori, inclusiv alături de trupa lui, Wings.

Trupa One Direction a avut patru albume pe primul loc în Billboard 200, iar The Beatles, 19.

Un aport la reuşita lui Horan l-a avut şi concertul de promovare susţinut în săptămâna lansării. Preţul unui bilet pentru show a inclus şi o copie digitală a albumului. Astfel de promoţii au crescut vânzările unor alte discuri care au ajuns pe primul loc în clasament, precum „Beautiful Trauma” al lui Pink, „Now” al Shaniei Twain, şi „Wonderful Wonderful” al trupei The Killers.

Primele piese lansate de pe acest album sunt „This Town”, apărută în urmă cu un an, şi „Slow Hands”, în septembrie. Ambele au intrat în Billboard 100. Cea din urmă a ajuns pe primul loc în Pop Songs Airplay şi pe poziţia secundă în Radio Songs.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).  

Întregul clasament, cu „Flicker” pe primul loc, va fi publicat de Billboard marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.