Activista Barbara Sinatra, văduva celebrului cântăreţ şi actor american Frank Sinatra, a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani, înconcurată de familie şi prieteni, la locuinţa ei din Rancho Mirage, California, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

John Thoresen, directorul Centrului pentru Copii Barbara Sinatra, a spus că văduva lui Frank Sinatra a murit din cauze naturale.

Fostul fotomodel Barbara Sinatra era o activistă cunoscută dedicată cauzei copiilor abuzaţi.

În 1986, ea şi Frank Sinatra au înfiinţat Centrul pentru Copii Barbara Sinatra în Rancho Mirage, în apropiere de Palm Springs. Această organizaţie nonprofit oferă terapie pentru copii care au suferit abuzuri fizice, sexuale şi emoţionale.

Frank şi Barbara Sinatra ((Foto: Captură YouTube)
Frank şi Barbara Sinatra ((Foto: Captură YouTube)

”Barbara a început să strângă fonduri pentru această organizaţie în 1985, cu sprijinul lui Frank. S-a deschis în 1986 şi de atunci peste 20.000 de copii au făcut terapie aici”, a spus John Thoresen.

Barbara şi Frank Sinatra s-au căsătorit în 1976. Ea a avut două căsnicii anterioare, între care una cu Zeppo Marx, cel mai tânăr membru al trupei de actori de comedie Fraţii Marx, în timp ce pentru Frank Sinatra aceasta a fost cea de-a patra căsnicie.

Cei doi au fost căsătoriţi timp de 22 de ani, până pe 14 mai 1998, când Frank Sinatra a murit la vârsta de 82 de ani, în urma unui infarct.

Barbara Sinatra avea un fiu, Robert Oliver Marx, şi o nepoată, Carina Blakeley Marx.

Frank Sinatra (12 decembrie 1915 - 14 mai 1998) a fost un popular cântăreţ şi actor american, considerat unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului al XX-lea. Discurile sale, ce include piese celebre, precum ”My Way”, ”Strangers in the Night” şi ”New York, New York”, s-au vândut în peste 150 de milioane de copii pe plan mondial. Artistul american a fost recompensat cu numeroase trofee şi distincţii, inclusiv cu 11 premii Grammy, un Oscar pentru rol secundar şi un Oscar onorific pentru acţiuni umanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.