Balerinul Serghei Polunin dansează pe melodia „In Your Room” a trupei Depeche Mode în regia lui Anton Corbijn, videoclip lansat marţi pe contul de YouTube al artistului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru producţia lansată marţi, Polunin a lucrat cu coregraful Ross Freddie Ray. Filmările au avut loc anul trecut, în Terschelling, pe insula olandeză West Frisian din Marea Nordului.

„Colaborarea cu Anton m-a făcut să ating un alt nivel al interpretării. Dansul, natura şi muzica au o altă dimensiune şi un înţeles mult mai profund în producţiile sale. Sunt mândru că l-am cunoscut, că am avut ocazia să lucrez cu el şi să dansez pe melodia celor de la Depeche Mode, artişti pe care îi iubesc şi a căror muzică o ascult de mulţi ani. Iar Ross Freddy Ray a realizat o coregrafie care pune în valoare foarte bine viziunea lui Anton Corbijn”, a declarat Serghei Polunin.

Fotograful şi regizorul Anton Corbijn a realizat, începând cu finalul anilor 1980, mai multe videoclipuri pentru U2 şi Depeche Mode.

Regizorul, pe de altă parte, a transmis: „A fost o încântare să lucrez cu Serghei pentru o nouă punere în scenă a piesei Depeche Mode de care mă leagă foarte multe amintiri. Deşi condiţiile meteorologice nu au fost deloc uşoare, Serghei nu a contenit să mă uimească cu performanţa sa din timpul filmărilor. Cu siguranţă vor urma alte proiecte împreună”.

(Foto: Anton Corbijn)
(Foto: Anton Corbijn)

Clipul dezvăluie, în exclusivitate, fragmente din documentarul „Dancer 2”, care va fi lansat anul acesta. Continuarea „Dancer” (2016, r. Steven Cantor), care prezintă ascensiunea lui Polunin, este regizată de Corbijn şi produsă de Gabrielle Tana. Filmul prezintă întoarcerea lui Polunin la balet.

Născut în 1989, în Ucraina, Serghei Polunin a dansat pe marile scene ale lumii - de la Staatsballet Munchen la Teatrul Balşoi din Moscova. La doar 19 ani, a devenit cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet, una dintre cele mai prestigioase companii de balet la nivel internaţional, şi a fost numit „cel mai bun balerin al generaţiei sale”. Însă stilul lui rebel şi apariţiile din presă care au şocat i-au adus un nou titlu, cel de „băiat rău al baletului”.

La 21 de ani, Serghei Polunin a anunţat că se retrage de la London Royal Balet, unde avea parte de o apreciere enormă, şi că alege un nou drum, cel de dansator independent. 

Videoclipul în care Polunin dansează pe melodia „Take Me to Church” a lui Hozier, regizat de David LaChapelle, a devenit viral şi a adunat peste 29 de milioane de vizualizări pe YouTube. Artistul a apărut în filmele „Crima din Orient Express” (2017), regizat de Kenneth Branagh, „Red Sparrow” (2018) şi „The White Crow” (2018). În urmă cu doi ani, a fost protagonistul unui alt videoclip Hozier, „Movement”.

În 2019, Serghei Polunin a fost, alături de Alina Cojocaru, vedetă a spectacolului-eveniment „Romeo şi Julieta”, regizat de Johan Kobborg, care a fost prezentat în Amfiteatrul din Verona în faţa a 10.000 de spectatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.