”Ed Force One”, celebrul avion pe care trupa britanică Iron Maiden îl foloseşte în timpul turneelor sale, a suferit o serie de avarii grave în America de Sud, în timpul unor manevre pe pista Aeroportului din Santiago de Chile, în urma cărora două persoane au fost spitalizate, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat publicat pe site-ul formaţiei Iron Maiden, membrii grupului britanic au declarat că, în ciuda acestui incident nefericit, doresc ca show-urile lor viitoare, programate în Argentina, ”să aibă loc conform planurilor”.

În timp ce avionul Boeing 747 al trupei britanice era remocart pe pistă şi dirijat spre punctul de realimentare cu combustibil, în vederea unui zbor peste Anzi, un pivot al tijei de remorcare s-a desprins, iar aeronava, pierzându-şi direcţia într-o curbă, a intrat în coliziune cu un camion din apropiere.

Doi dintre controlorii de trafic aflaţi pe pistă au fost accidentaţi şi transportaţi ulterior la spital. 

Membrii trupei Iron Maiden au declarat că vor ”urmări cu atenţie evoluţia stării de sănătate” a celor doi răniţi. 

Aeronava grupului britanic are o greutate de trei ori mai mare decât avioanele folosite de Iron Maiden în turneele sale precedente din 2008, 2009 şi 2011. 

Avariile suferite de ”Ed Force One” sunt grave şi, potrivit presei internaţionale, este foarte posibil ca aeronava să aibă nevoie de reparaţii serioase, inclusiv de înlocuirea a două motoare principale. 

Potrivit usatoday.com, incidentul nu a avut ca rezultat o explozie, nici o fisurare a rezervorului de combustibil al aeronavei. Membrii trupei şi angajaţii din echipa de producţie a turneului nu se aflau la bordul avionului în acel moment.

”Din fericire, cele 20 de tone de echipamente ale noastre nu erau încărcate în Ed Force One în momentul producerii accidentului. Deşi acesta este un incident tragic pentru avionul nostru, nu credem că el va influenţa negativ planificarea turneului, nici următoarele două show-uri pe care le vom susţine la Cordoba şi Buenos Aires”, au adăugat membrii trupei Iron Maiden.  

”Sperăm să găsim un nou Ed Force One care să continue această aventură alături de noi, în viitorul apropiat”, au declarat rockerii britanici.

”Ed Force One”, denumirea neoficială a avionului de turneu al trupei Iron Maiden, include numele mascotei formaţiei, ”Ed” (contragere de la ”Eddie”), ce a fost introdus într-o sintagmă care parodiază denumirea oficială a aeronavei prezidenţiale americane (”Air Force One”).

Trupa Iron Maiden susţine în această perioadă o serie de concerte în secţiunea sud-americană a turneului ei mondial. Joi seară, formaţia britanică a susţinut un show pe Stadionul Naţional din Santiago de Chile, la care au asistat peste 58.000 de spectatori.  

Iron Maiden, una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume, a fost înfiinţată la Londra, în 1975. Formula actuală a grupului britanic este alcătuită din Steve Harris (chitară bas), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară, backing vocals), Bruce Dickinson (solist), Nicko McBrain (tobe, percuţie) şi Janick Gers (chitară). Trupa britanică a lansat de-a lungul anilor 16 albume de studio, care s-au vândut în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial.

Cel mai recent album al grupului britanic se intitulează ”The Book of Souls” şi a fost lansat în 2015. Iron Maiden a susţinut mai multe concerte şi în România.

Pe parcursul ultimilor 35 de ani, trupa Iron Maiden a fost ”promovată” şi de celebra sa mascotă, ”Eddie”, care a apărut pe aproape toate copertele albumelor semnate de grupul britanic, dar şi în concertele acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.