Peronalităţi din industria muzicală au participat joi seară la gala Billboard Women in Music 2018 de la New York, care a celebrat cele mai bune artiste ale anului. Între prezentatoare s-au numărat Alicia Keys, Dua Lipa, Anderson .Paak şi Patti Labelle, în timp ce între premiate s-au aflat Kacey Musgraves, Janelle Monae, Cyndi Lauper şi Ariana Grande, care a primit titlul de Femeia Anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gazda evenimentului a fost Ellie Goulding, care a vorbit despre artistele care au inspirat-o, precum Björk, Beyoncé şi Joni Mitchell.

Premiul Innovator a fost acordat cântăreţei country Kacey Musgraves, care a lansat anul acesta cel de-al treilea album, „Golden Hour”.

Cântăreaţa rap Tierra Whack a prezentat-o pe Janelle Monae, care a primit trofeul Trailblazer, după ce anul acesta a lansat „Dirty Computer”. 

Lauren Jauregui de la Fifth Harmony le-a prezentat pe Hayley Kiyoko, care a interpretat single-ul „Curious” şi a primit premiul Rising Star, şi pe Danielle Aguirre, Jacqueline Charlesworth​, Susan Genco şi Dina Lapolt​, care au fost desemnate Executives of the Year. 

Alicia Keys a fost cea care a prezentat Fundaţia She Is the Music, care luptă pentru ca în industrie să lucreze un număr mai mare de femei, pe care a fondat-o alături de Jody Gerson, Sam Kirby Yoh şi Ann Mincieli. „Dacă eşti femeie în muzică, trebuie să fii parte din asta. Ne putem găsi şi ne putem angaja”.

Actorul şi cântăreţul Tituss Burgess a interpretat piesa „Time After Time” (1984) a lui Cyndi Lauper, fiind aplaudat la scenă deschisă.

„Oamenii mă întreabă mereu cum este să fii un simbol”, a spus Lauper, recompensată cu Icon Award, înainte de a lua statueta din mâinile cântăreţei Dua Lipa. „Acum, le pot da asta şi le spun «Uite, ţine asta»”. Lauper a ţinut un lung discurs despre istoria ei ca feministă, explicând: „Fac parte dintr-o generaţie în care, când dădeai un interviu, erai întrebată: «Ce, eşti un fel de feministă?». Şi îmi priveam colegele spunând «Sunt umanistă!». Apoi, când îmi venea rândul, am spus «Clar, da! Mi-am ars sutienul la prima demonstraţie de la statuia Alice în Ţara Minunilor din Central Park»”.

Artista soul Patti Labelle a prezentat-o pe Ariana Grande, care a primit titlul Woman of the Year şi care a interpretat cel mai recent single lansat, „Thank U, Next”.

Dineul Women in Music şi gala de premiere a avut loc acum pentru a 13-a oară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.