Antreprenorul miliardar Richard Branson a primit marţi o stea pe Hollywood Walk of Fame, ceremonie în cadrul căreia şi-a amintit de epoca dominată de sex, droguri şi rock 'n roll.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 68 de ani, Branson, care a pus bazele Virgin Group şi a investit apoi în magazine şi călătorii în spaţiu, şi-a inaugurat steaua de pe bulevardul californian cu ajutorul cântăreţilor Lance Bass şi Ben Harper, doi dintre muzicienii care au semnat cu Virgin Records.

„Să conduci o companie de înregistrări poate fi foarte amuzant şi, da, a implicat sex, droguri şi rock 'n roll”, a spus Branson.

Branson, care a primit gradul de cavaler din partea reginei Elizabeth a Marii Britanii în 2000, a povestit mulţimii cum a plimbat-o pe Janet Jackson cu balonul cu aer cald pentru a o convinge să semneze cu Virgin, cum i-a oferit adăpost lui Boy George pe când acesta încerca să renunţe la consumul de heroină şi despre cum l-a găsit pe Keith Richards, chitarist al The Rolling Stones, gol.

Richard Branson a subliniat că a fost încântat în mod deosebit când The Rolling Stones a semnat cu Virgin Records în 1992.

„În noaptea aia, mi s-a spus, am dat o petrecere pe care nimeni nu şi-o poate aminti”, a afirmat Branson.

Richard Branson a pus bazele Virgin Records în 1972, alegând acest nume pentru a marca lipsa de experienţă în domeniu. Între artiştii şi grupurile care au semnat cu casa de discuri s-au numărat Spice Girls, Sex Pistols şi Roy Orbison, înainte ca ea să fie vândută în 1992 pentru a finanţa societatea Virgin Atlantic Airways a lui Branson.

Omul de afaceri a deschis şi Virgin Megastore, cu puncte în diferite locuri din lume, în care erau comercializate muzică, jocuri şi DVD-uri. Reţeaua a fost închisă în urmă cu aproximativ 10 ani, din cauza ascensiunii muzicii în format digital.

„Omul acesta este aşa un visător şi ne-a inspirat pe atât de mulţi”, a spus Bass, membru al fostului grup NSYNC. „Vă rog, nu vă opriţi niciodată din visat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.