„Anii noştri de glorie”/ „Gli anni più belli”, un film de Gabriele Muccino despre prietenie, generozitate şi bucuriile tinereţii, va putea fi văzut din 6 august în cinematografele româneşti, distribuit de Independenţa Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Giulio (Pierfrancesco Favino), Gemma (Micaela Ramazzotti), Paolo (Kim Rossi Stuart) şi Riccardo (Claudio Santamaria) sunt patru adolescenţi idealişti şi de nedespărţit. Din Italia anilor ‘80, când devin prieteni, şi până prezent, vieţile lor se intersectează constant şi împărtăşesc succese şi eşecuri, vise şi dezamăgiri care se suprapun într-o mare poveste de prietenie şi iubire. Totul se întâmplă într-un decor italian, cu o coloană sonoră pe care se regăseşte piesa „Gli anni più belli” a lui Claudio Baglioni, care a şi dat titlul filmului.

Filmările pentru „Anii noştri de glorie” au început în iunie 2019, la studiourile Cinecittà şi Roma, Napoli şi Ronciglione, iar cinefilii vor fi fericiţi să regăsească diverse referinţe la filme clasice precum „Amarcord” şi „La dolce vita”.

Filmul a fost lansat în Italia în 2020 şi a înregistrat un succes la box office remarcabil, mai multe săptămâni la rând.

După ce a câştigat Premiul Publicului la ediţia din 2002 a Sundance Film Festival cu filmul „L’ultimo bacio”, Gabriele Muccino a reuşit să atragă atenţia industriei de film americane şi să devină un cineast recunoscut la nivel internaţional. Cea mai cunoscută colaborare a lui Muccino este cea cu Will Smith pentru filmele „În căutarea fericirii”/ „The Pursuit of Happyness” şi „Şapte suflete”/ „Seven Pounds”. De asemenea, a regizat două filme cu o distribuţie remarcabilă: „Mereu în offside”/ „Playing for Keeps”, printre actorii principali numărându-se Gerard Butler şi Uma Thurman şi „Totul despre tata” / „Fathers and Daughters”, unde a lucrat cu Amanda Seyfried şi Russell Crowe.

Protagoniştii filmului „Anii noştri de glorie” sunt cu toţii originari din Roma: Pierfrancesco Favino („Ziua Z: Apocalipsa”, „Trădătorul„/ „Il traditore”, „Suburra”), Micaela Ramazzotti („Nebune de fericire”/ „La pazza gioia”), Kim Rossi Stuart, care a avut primul său rol la vârsta de numai 5 ani, alături de tatăl său, un actor consacrat în Italia, şi Claudio Santamaria, care a jucat în „L’ultimo bacio”, de unde a şi rămas în atenţia lui Gabriele Muccino. O surpriză a fost debutul în actorie al cântăreţei Emma Marrone, care joacă rolul soţiei lui Riccardo.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.