Albumul ”Damn.” al lui Kendrick Lamar a înregistrat cel mai mare succes american de vânzări din 2017, după ce, în doar o săptămână de la lansare, peste 600.000 de copii au fost achiziţionate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Damn.” conţine 14 piese, între care compoziţii semnate Rihanna şi U2 reinterpretate, şi a fost lansat pe 14 aprilie. Albumul a fost vândut, până în prezent, în 603.000 de copii fizice, streaming şi descărcări, potrivit informaţiilor oferite de Nielsen Music, informează AFP.

Albumul a intrat direct pe primul loc în topul Billboard şi a vândut într-o săptămână mai mult decât oricare alt disc lansat anul acesta.

Acesta este cel de-al patrulea material de studio al rapperului american. ”Damn.” este un album personal, cu referinţe politice, însă fără a se concentra prea mult pe preşedintele Donald Trump.

”Mi-am dorit să fie mai multă autoevaluare şi disciplină, având în vedere lucrurile care se întâmplă acum. Nu ne concentrăm pe el (Trump, n.r.), ci pe identitate”, a declarat Lamar, unul dintre artiştii preferaţi ai fostului preşedinte Barack Obama, într-un interviu acordat Beats 1.

Albumul lui Kendrick Lamar a depăşit colecţia ”More Life” a lui Drake, care deţinea primul loc în materie de vânzări pe anul 2017. Totuşi, ”Damn.” nu a reuşit performanţa albumului ”Views” (2016) al lui Drake, care a vândut peste 1 milion de copii în prima săptămână de la lansare.

Kendrick Lamar Duckworth, născut pe 17 iunie 1987, în California, şi-a început cariera în 2003 şi a colaborat, între alţii, cu Dr. Dre, J Cole şi Snoop Dogg. Discografia sa cuprinde, în prezent, patru albume de studio. Discul ”To Pimp a Butterfly” (2015) a primit 11 nominalizări la premiile Grammy şi a fost recompensat cu cinci trofee la gala din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.