Tom Hiddleston a prezentat scuze publice, marţi, organizaţiilor umanitare pentru discursul lui de la Globurile de Aur 2017, în care a afirmat că vizionarea miniseriei TV ”The Night Manager”, în care starul britanic joacă rolul principal, i-a ajutat pe angajaţii acestora să treacă mai uşor peste momentele dificile petrecute în zonele afectate de conflicte armate, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tom Hiddleston, ambasador UNICEF, a fost acuzat că şi-a asumat statutul de ”salvator alb”, după ce le-a spus spectatorilor de la Globurile de Aur că s-a întâlnit cu reprezentanţii organizaţiei Medici Fără Frontiere (Médecins Sans Frontières/ MSF) din Sudanul de Sud, în 2016, care i-au mărturisit că au văzut în regim de ”binge-watching” miniseria ”The Night Manager”, în timp ce erau ascunşi într-un buncăr, pe durata unor atacuri armate.

”Binge-watching” sau ”binge-viewing” este un termen care poate fi tradus prin sintagma ”vizionare compulsivă” şi se referă la vizionarea ”de tip maraton” a unui serial de televiziune, ale cărui episoade sunt urmărite de telespectatori unul după celălalt şi fără pauză între ele.

Tom Hiddleston a făcut următoarea declaraţie pe scena de la Globurile de Aur 2017: ”Însăşi ideea că am putut să aduc alinare unor oameni care încearcă să repare lumea, în locurile în care aceasta este distrusă, m-a făcut să mă simt incredibil de mândru”.

Dar, după ce a fost criticat intens după acea declaraţie, starul britanic, în vârstă de 35 de ani, a spus că ”emoţiile au preluat controlul” asupra lui în timp ce susţinea discursul de acceptare a Globului de Aur la categoria ”cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune”, graţie interpretării sale din ”The Night Manager”, o miniserie adaptată pentru televiziune după un roman de John le Carré.

”Discursul meu de la Globurile de Aur a fost exprimat într-o manieră lipsită de eleganţă. Am fost emoţionat şi, pur şi simplu, cuvintele mi-au ieşit greşit din gură”, a scris actorul, marţi, pe Facebook.

”Singura mea intenţie a fost aceea de a saluta curajul incredibil al acelor bărbaţi şi femei care lucrează neobosit pentru UNICEF UK, Medici Fără Frontiere şi World Food Programme (Programul Alimentar Mondial, n.r.)”, a adăugat starul britanic.

Tom Hiddleston este ambasador al UNICEF UK din anul 2015 şi a călătorit recent în Sudanul de Sud în această calitate, pentru a doua oară, pentru a monitoriza impactul pe care războiul civil din acea regiune îl are asupra copiilor, a precizat UNICEF pe site-ul său oficial.

Thomas William Hiddleston, născut pe 9 februarie 1981, este un actor britanic de film, teatru şi televiziune. A devenit celebru pe plan internaţional graţie rolului Loki pe care l-a interpretat în mai multe filme inspirate din universul benzilor desenate Marvel - ”Thor” (2011), ”Răzbunătorii/ The Avengers” (2012), ”Thor: Întunericul/ Thor: The Dark World” (2013) şi ”Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron” (2015). A apărut şi în alte filme de succes, precum ”Calul de luptă/ War Horse” (2011), ”Adânca mare albastră/ Deep Blue Sea” (2011), ”Miezul nopţii la Paris/ Midnight in Paris” (2011) şi ”Îndrăgostiţii mor ultimii/ Only Lovers Left Alive” (2013). Actorul britanic a beneficiat de cronici impresionante, atât în Marea Britanie, cât şi în Statele Unite, pentru rolul pe care l-a interpretat în miniseria TV ”Managerul nopţii/ The Night Manager” şi care i-a adus Globul de Aur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.