Academia de film americană, care acordă anual premiile Oscar, a invitat un număr-record de 774 de persoane din industria cinematografică mondială pentru a face parte din rândul membrilor cu drept de vot. Între invitaţi se numără actorii Gal Gadot, Naomie Harris, Channing Tatum şi Dwayne Johnson şi regizorii Barry Jenkins şi David Ayer, informează variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Academia de film americană a anunţat miercuri că invită 774 de noi membri, depăşind recordul stabilit anul trecut, când a avut 683 de invitaţi, între care s-a numărat şi regizorul român Cristian Mungiu.

În afară de Gal Gadot, care interpretează rolul principal în filmul ”Wonder Woman” lansat recent, Naomie Harris, care a fost nominalizată la Oscar pentru interpretarea din filmul ”Moonlight”, Channing Tatum şi Dwayne Johnson, între actorii invitaţi în acest an de Academia de film americană se mai numără: Betty White, Donald Glover, Chris Hemsworth, Riz Ahmed, Adam Driver, Priyanka Chopra, Leslie Jones, Amy Poehler, Chris Pratt, Anna Faris, Margot Robbie, Kristen Stewart, Elle Fanning, Monica Bellucci, Shailene Woodley, Ruth Negga, Tom Felton şi Rupert Grint.

În lista regizorilor invitaţi se află, în afară de Barry Jenkins, regizorul filmului ”Moonlight”, desemnat cel mai bun film al anului la gala premiilor Oscar 2017, şi David Ayer (“Suicide Squad”), cineaştii: Theodore Melfi (“Hidden Figures”), fraţii Anthony Russo şi Joe Russo (“Captain America: Civil War”, “Captain America: The Winter Soldier”), Garth Davis (”Lion”), Tom Ford (”Nocturnal Animals”) şi Guy Ritchie (“Sherlock Holmes”)

Noua clasă de invitaţi reprezintă 57 de ţări şi este alcătuită în proporţie de 39% de femei, procent mai mare decât cel de anul trecut. Şapte ramuri, între care se numără cele ale actorilor, designerilor de costume şi editorilor, au invitat mai multe femei decât bărbaţi în acest an 

De asemenea, invitaţii de culoare reprezintă 30% din clasa acestui an, un procent semnificativ după protestul ” Oscaruri foarte albe/ Oscars So White” de anul trecut. 

Potrivit anunţului Academiei de film americane, care a fost criticată pentru lipsa de diversitate în comitetul pentru acordarea premiilor Oscar, numărul invitaţilor de culoare a crescut cu 331% în perioada 2015-2017.

Dacă toţi cei 774 de profesionişti ai industriei cinematografice acceptă invitaţia, Academia de film americană va avea aproximativ 8.500 de membri.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.