Google, divizie a grupului Alphabet, se asociază cu o companie din domeniul sănătăţii pentru un proiect secret de colectare a datelor personale legate de sănătatea a milioane de americani, din 21 de state, relatează Wall Street Journal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google a lansat anul trecut "Project Nightingale", în colaborare cu compania Ascension din St. Louis, potrivit articolului WSJ, care citează persoane apropiate situaţiei şi documente interne.

Google şi Ascension nu au răspuns imediat solicitării Reuters pentru comentarii.

Datele implicate în proiect includ rezultate de laborator, diagnostice şi date referitoare la spitalizări, între alte categorii, şi reprezintă un istoric complet al sănătăţii, completat de numele şi datele de naştere ale pacienţilor.

Informaţia a apărut după anunţul Google că va cumpăra Fitbit pentru 2,1 miliarde de dolari, pentru a intra pe segmentul dispozitivelor purtabile şi a investi în dispozitivele digitale pentru sănătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.