Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitatea de producţie, a anunţat luni că Vimetco Extrusion, filiala responsabilă cu activitatea de extrudare, a finalizat instalarea unei noi prese de extrudare de 7’’, de ultimă generaţie, ca urmare a unei investiţii de aproximativ 10 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitatea de producţie, anunţă că Vimetco Extrusion, filiala din aval a Alro responsabilă cu activitatea de extrudare, a finalizat instalarea unei noi prese de extrudare de 7’’, de ultimă generaţie, ca urmare a unei investiţii de aproximativ 10 milioane euro, de la începutul acestui proiect în martie 2021. Vimetco Extrusion tocmai a testat cu succes noul echipament prin extrudarea primei bare”, anunţă grupul.

Această nouă linie automată de extrudare pentru profile din aluminiu este a treia pentru Vimetco Extrusion. Noua presă susţine strategia Vimetco Extrusion de a-şi creşte capacitatea de producţie pentru produsele din aluminiu cu valoare adăugată mare, oferind astfel clienţilor săi un portofoliu extins de soluţii personalizate.

„Grupul Alro consideră că axarea pe investiţiile strategice, optimizarea proceselor şi controlul costurilor reprezintă o strategie adecvată şi de fezabilă pentru a ne susţine afacerea şi a ne ajuta să trecem prin aceste vremuri dificile. Această strategie se aplică tuturor filialelor noastre, iar finalizarea de către Vimetco Extrusion a unei noi linii automate de extrudare reprezintă cel mai recent exemplu. Acesta este încă un pas spre creşterea portofoliului de produse cu valoare adăugată mare şi foarte mare, consolidând în acelaşi timp relaţia cu clienţii noştri şi oferindu-le un partener de încredere, pe termen lung, capabil să livreze produse şi servicii personalizate”, a declarat Marian Năastase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

Linia de extrudare de 7” este foarte eficientă în ceea ce priveşte capacităţile de producţie şi consumul redus de energie. Astfel, întregul proces este automatizat, putând extruda profile până la o lungime de 60 de metri, cu o viteză de 50 de metri/minut, având în acelaşi timp cel mai mic consum de gaz garantat de pe piaţă şi fiind dotat cu un sistem eficient de economisire a energiei, precum şi cu zone de răcire cu apă şi aer operate independent, concepute pentru a aloca eficient resursele.

Noua linie de extrudare va creşte capacitatea de producţie anuală a Vimetco Extrusion cu 11.000 de tone, atingând o capacitate anuală totală de 35.000 de tone până la sfârşitul anului 2022.

“Ne sprijinim clienţii oferindu-le soluţii şi produse personalizate pe parcursul implementării tehnologiei de ultimă generaţie, ne sprijinim angajaţii prin asigurarea celor mai bune condiţii de muncă şi prin instruiri profesionale şi, nu în ultimul rând, susţinem comunitatea locală prin reducerea impactului asupra mediului şi crearea de noi locuri de muncă”, a spus Igor Higer, preşedintele Consiliului de Administraţie, Vimetco Extrusion.

Vimetco Extrusion se angajează să asigure continuitatea unui model de afacere de succes, susţinut de inovaţie, flexibilitate şi o aliniere constantă la ultimele tehnologii disponibile prin investiţii sustenabile.

Companiile care fac parte din Grupul Alro sunt: Alro - producătorul de aluminiu, Alum - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracţie a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding şi de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  şi Bauxite Marketing Ltd – marketing, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu. Având această structură, Grupul a creat un lanţ de producţie integrat, asigurând materiile prime pentru Alro.

Alro este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar şi prelucrat integrat vertical. Structura acţionarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) şi alţii (12,38%).

Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi vertical, după capacitate, din Europa, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa, 35.000 de tone pe an de aluminiu reciclat şi cu o capacitate de 335.000 de tone pe an de aluminiu turnat şi facilităţi de procesare de 130.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald şi la rece şi divizia de extrudare.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi şi în SUA şi Asia.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori Bucureşti a aprobat includerea Alro (codul ALR) în BET, indicele principal al pieţei, iar în BET-TR (indice care include si dividendele distribuite). Acţiunile Alro au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti încă din octombrie 1997 şi Alro reprezintă prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici.

Începând cu anul 2020, Alro şi Vimetco Extrusion sunt membre al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociaţie internaţională care contribuie la îmbunătăţirea durabilităţii în sectorul global al aluminiului.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.