Veniturile companiei de închirieri de locuinţe pe termen scurt Airbnb au scăzut cu 67% în trimestrul al doileaa, din cauza numărului mic de călători în perioada pandemiei de coronavirus, dar planurile pentru listarea la bursă până la sfârşitul acestui an sunt încă valabile, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Airbnb a obţinut venituri trimestriale în valoare de 335 de milioane de dolari, în declin accentual comparativ cu veniturile de pesgte 1 miliard de dolari obţinute în intervalul similar al anului trecut.

Pierderile înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare se ridică la 400 de milioane de dolari.

Unele semne de redresare au apărut spre sfârşitul trimestrului, rezervările fiind în iunie cu 30% mai mici faţă de aceeaşi lună a anului anterior, comparativ cu un declin anualizat de 70% în luna mai, potrivit raportului financiar publicat miercuri.

Airbnb a refuzat să comenteze.

Planurile companiei de înscriere la bursă, una dintre cele mai aşteptate listări de acţiuni din acest an, survin într-o perioadă în care afacerile de închirieri de locuinţe sunt grav afectate de pandemia care a obligat milioane de oameni să îşi amâne călătoriile.

Airbnb este pe cale să depună documentele de listare a acţiunilor la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare, spre sfârşitul lunii august, potrivit unor informaţii apărute marţi în presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.