Uber Technologies este în negocieri avansate pentru vânzarea diviziei de taxiuri aeriene, "Uber Elevate", firmei Joby Aviation, a relatat miercuri site-ul Axios, citând surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uber  nu a răspuns imediat unei solicitări de comantarii din partea Reuters.

Acţiunile Uber au crescut cu peste 6% în urma informaţiei.

Hyundai Motor, care a anunţat în ianuarie un parteneriat cu  Uber Elevate pentru dezvoltarea de taxiuri aeriene electrice, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

În condiţiile în care afacerile Uber au fost afectate grav de pandemia de Covid-19, în luna mai compania a redus forţa de muncă cu 23%, în cadrul măsurilor agresive de restrângere a costurilor. Uber s-a angajat atunci să se concentreze pe operaţiunile de bază de ride-hailing şi pe afacerile de livrare a mâncării.

Uber mai are diverse alte afaceri, între care dezvoltarea de automobile autonome, proiectul Elevate şi reţeaua de logistică pentru mărfuri.

Compania se află în discuţii şi pentru vânzarea diviziei de vehicule autonome.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.