Aproape o treime din români sunt nemulţumiţi de faptul că personalul din marile magazine este insuficient, mai ales la orele de maximă aglomeraţie, se arată într-un studiu realizat de compania austriacă specializată în domeniul relaţiilor cu clienţii 4Service Group.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Studiul a fost efectuat în 43 de ţări de compania de mystery shopping 4Service Group. În România, cercetarea s-a desfăşurat în perioada iunie-decembrie 2016, în marile lanţuri de retail şi a cuprins 166 de respondenţi, din Bucureşti şi marile oraşe.

“În general, românii au o problemă legată de modul în care sunt serviţi, sau interacţionează cu personalul din magazine. Astfel, 28% dintre respondenţi spun că personalul din marile magazine este insuficient, mai ales la orele de maximă aglomeraţie. Aproape 14% dintre cumpărători sunt nemulţumiţi de lipsa de cunoştinţe a vânzătorilor, în timp ce 11% dintre ei se plâng că trebuie să aştepte prea mult la cozi din cauza casierilor prea lenţi”, arată studiul, care menţionează că doar unul din 10 români se plânge de personalul nepoliticos.

Cercetarea mai arată că bărbaţii sunt mai exigenţi la cumpărături decât femeile. Aproape un sfert dintre cei intervievaţi au avut observaţii de făcut.

Bărbaţii sunt deranjaţi cel mai mult de amplasarea ”ilogică” sau de schimbarea produselor de la raft.

Mai mult, bărbaţii sunt şi cei care se simt deranjaţi într-o măsură mai mare, în timp ce femeile sunt mai dispuse să treacă cu vederea micile nemulţumiri.

Aproape jumătate dintre femei sunt mulţumite de atmosfera generală din marile magazine.

În ceea ce priveşte calitatea şi diversitatea produselor de pe rafturile hipermarketurilor, cei mai mulţumiţi sunt tinerii sub 25 de ani.

Astfel, 79% dintre tineri spun că găsesc mereu suficient de multe produse sau mărci încât să aibă de unde să aleagă.

La polul opus sunt românii de peste 45 de ani, care sunt foarte nemulţumiţi de calitatea produselor actuale. Mai mult de 19% dintre aceştia spun că, înainte, produsele erau de o calitate mai bună.

Tot cumpărătorii de peste 45 de ani sunt şi cei care preferă cel mai mult promoţiile de tipul ”trei produse la preţ de două”.

4Service Group este o compania austriacă cu peste 15 ani de experienţă în domeniul relaţiilor cu clienţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.