Preţurile petrolului au crescut luni, după închiderea unor conducte majore de carburant în SUA, din cauza unui atac cibernetic care a provocat îngrijorări legate de perturbarea aprovizionării mai mari decât temerile asociate creşterii cazurilor de coronavirus în Asia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colonial Pipeline, cel mai mare operator de conducte de carburanţi din Statele Unite, a fost nevoită, vineri, să oprească livrările din cauza atacului cibernetic, iar luni a anunţat că se aşteaptă ca activitatea să fie reluată în mare parte până la sfârşitul acestei săptămâni.

”Evoluţiile din SUA maschează îngrijorările legate de tendinţa îngrijorătoae a Covid-19 din Asia, a declarat Louise Dickson, analist la Rystad Energy.

Preţul petrolului Brent a crescut luni cu 1%, la 68,97 dolari pe baril. Cotaţia petrolului West Texas Intermediate din SUA a avansat cu 0,9%, la 65,51 dolari pe baril. Ambii indici au urcat săptămâna trecută cu peste 1%, înregistrând a doua creştere săptămânală consecutivă.

”În cazul în care conductele vor rămâne închise pentru orice durată de timp, acest lucru va avea impact asupra pieţei nu doar în SUA, ci şi în Europa. În aceste condiţii, mă aştept ca această perturbare a funcţşionării conducteşpr să fie rezolvată în câteva zile, pentru ca impactul să fie limitat”, a declarat Carsten Fritsch, analist la Commerzbank.

Casa Albă colaborează îndeaproape cu Colonial pentru remedierea situaţiei, iar secretarul pentru Comerţ, Gina Raimondo, a spus că remedierea conductelor este o prioritate importantă a administraţiei Biden.

Grupul de hackeri DarkSide, acuzat de atacul împotriva Colonial, a anunţat luni că obiectivul său este să câştige bani, nu să provoace haos, anunţat care, potrivit experţilor, arată că atacul său a mers mai departe decât intenţiona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.