Fondul de private equity Morphosis Capital Fund I, fondat de 4 antreprenori români, a anunţat, marţi, că a atins pragul de 50 de milioane de euro la mai puţin de un an de la lansarea sa pe piaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MC Fund I este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din România, care doreşte să investească în IMM-uri locale ce activează în patru sectoare.

Morphosis Capital Fund I intenţionează să investească între 5 şi 15 milioane de euro în companii care operează în sectoare, precum cel al bunurilor de larg consum, în servicii medicale, dar şi în sectorul tehnologic şi în serviciile B2B.

”Suntem bucuroşi că am atins pragul de 50 de milioane de euro şi ne dorim să colaborăm cu antreprenori vizionari care doresc să-şi transforme companiile în campioni naţionali şi, de ce nu, internaţionali. Mediul de afaceri local, dar şi România în ansamblu, va beneficia de această investiţie. Vrem să demonstrăm că fondurile de private equity au un impact pozitiv asupra ecosistemului antreprenorial, fapt dovedit în multe alte ţări dezvoltate”, a spus Managing Partner Morphosis Capital, Andrei Gemeneanu.

Firma Morphosis Capital a fost fondată de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Andrei Gemeneanu şi Dragoş Petre, cu sprijinul a doi profesionişti în private equity cu o experienţă internaţională, ei fiind şi Independent Advisers. Andrei Gemeneanu are experienţă în Marketing şi General Management, cu accent pe evaluarea, execuţia, integrarea şi managementul achiziţiilor.

Gabriela Dumitru este specializată în gestionarea investiţiilor şi achiziţiilor, lucrând anterior pentru un fond de private equity important. Simona Gemeneanu are experienţă în investiţii şi achiziţii în cadrul IMM-urilor. Dragoş Petre a lucrat ca specialist în domeniul finanţelor atât pentru companii mari, cât şi pentru companii antreprenoriale.

Florin Vasvari este profesor la London Business School, unde predă cursuri de Private Equity şi Venture Capital şi Fuziuni şi Achiziţii. Bert Wiegman este unul dintre pionierii în industria de private equity din Marea Britanie şi are peste 30 de ani de experienţă pe pieţele vestice. Cei patru parteneri fondatori deţin, împreună, peste 40 de ani de experienţă pe plan internaţional, în industria de private equity.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.