În timp ce florile de primăvară sunt în plină înflorire în Olanda, în această ţară este pe cale să se formeze o versiune modernă a celebrei bule speculative a lalelelor, una a turiştilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Biroului olandez al turismului, în acest weekend, al Paştelui catolic, peste un milion de turişti sunt aşteptaţi în Olanda, ţară cu 17 milioane de locuitori.

Directorul biroului, Jos Vranken, anticipează că aceşti turişti vor cheltui 300 de milioane de euro, o contribuiţie importantă la economia Olandei. Mulţi dintre aceşti turişti sunt atraşi de muzee şi de ofertele culturale, dar în aprilie câmpurile de flori şi expoziţia florală Keukenhof  din Haga vor fi în fruntea listei de obiective turistice.

În timp ce iubitorii de flori şi fotografii care postează imagini pe reţelele de socializare fac reclamă gratuită ţării, există şi probleme.

”Există şi un dezavantaj. Fermierii au tot mai multe pagube din cauza turiştilor care fac fotografii pe câmpurile cultivate cu flori.

Turiştii olandezi şi străini folosesc site-urile ”radar de flori” pentru a afla unde sunt câmpuri cu flori înflorite, în special în regiunea “Bollenstreek”, situată de-a lungul coastei dintre Haarlem şi Leiden.

La marginea multor câmpuri de flori au fost instalate indicatoarele şi bariere inscripţionate în engleză şi chineză care avertizează ”Bucuraţi-vă de flori. Respectaţi mândria noastră”.

Aceste indicatoare ilustrează conceptul că este în regulă ca florile să fie fotografiate de pe margine, dar mersul printre ele pentru a face fotografii le distruge.

Între timp, fermierii din regiunile mai puţin promovate au văzut şi ei oportunitatea, În Creil, la nord-vest de Amsterdam, un grup de întreprinzători a creat ”Experienţa lalelelor”, care oferă o zonă pentru selfie, sute de varietăţi de lalele expuse, zboruri cu elicopterul, mâncare şi băuturi, precum şi castele conflabile pentru copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.