Producătorul browser-ului Firefox a făcut curăţenie în rândul extensiilor, eliminându-le pe acelea care folosesc practici dubioase pentru a colecta datele utilizatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

197 de extensii pentru Firefox au fost blocate de Mozilla pentru diverse motive, printre care executarea unui cod care creează probleme sau furtul datelor personale.

129 dintre cele 197 de extensii eliminate aparţineau unui singur producător - 2Ring un furnizor de soluţii B2B. Extensiile acestuia executau cod de pe propriile servere, ceea ce punea utilizatorul în pericol.

Regulamentul impus de Mozilla pentru extensii prevede că acestea trebuie să conţină tot codul de care au nevoie pentru a funcţiona, nefiind permisă descărcare şi executarea codului din alte surse.

Altele, printre care instrumente pentru gestionarea PDF-urilor şi extensii ce afişau condiţiile meteo, au fost eliminate pur şi simplu pentru colectarea ilegală a datelor personale ale utilizatorilor care le instalau.

Au fost însă şi extensii de-a dreptul periculoase, care au fost eliminate deoarece conţineau malware. 30 de extensii din cele 197 au fost în această situaţie.

Toate extensiile în cauză au fost eliminate din magazinul oficial, dar au fost şi şterse din browser-ele utilizatorilor, pentru a elimina orice risc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.