Ministrul britanic de Finanţe Rishi Sunak analizeză posibilitatea de a amâna prezentarea din toamnă a bugetului, dacă Marea Britanie va fi lovită de un al doilea val al epidemiei de coronavirus, a relatat marţi publicaţia Financial Times, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce Sunak este aşteptat să prezinte bugetul conform planificării, luarea în considerare a unei amânări arată anxietatea guvernului faţă de posibilitatea unei creşteri a numărului de cazuri de Covid-19 şi că Exdcutivul este gata să amâne deciziile referitoare la cheltuielile publice mari până după criză.

Potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută, Marea Britanie riscă declanşarea unui al doilea val de Covid-19 în iarnă, de două ori mai puternic decât cel iniţial, dacă şcolile vor fi redeschise în totalitate fără o îmbunătăţire a sistemului de testare şi de urmărire a cazurilor de infectare.

Guvernul doreşte ca toţi elevii să revină la şcoală la începutul lunii septembrie, premierul Boris Johnson afirmând că este o prioritate naţională.

În eventualitatea amânării bugetului, probabil până în primăvara anului 2021, Sunak va produce probabil în toamnă ”o mini evaluare a cheltuielilor”, alocând fonduri departamentelor doar pentru un an, potrivit Financial Times.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.