La sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor va debuta o criză financiară majoră, spune investitorul Jim Rogers. Datoriile sunt mai mari decât acum 10 ani şi de aceea şi şocul va fi mai mare, iar băncile centrale nu vor mai putea face nimic, remarcă el, avertizând că vor fi ţări în faliment şi vor dispărea instituţii foarte vechi, precum muzee, spitale, universităţi şi bănci. "Să ne pregătim pentru ce este mai rău!", este avertismentul unuia dintre cei mai experimentaţi investitori din pieţele financiare mondiale, scrie Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jim Rogers, cel care a fondat în anii ’70 Quantum Fund, împreună cu George Soros, anticipează că un crah bursier va preceda o criză economică majoră, cea mai mare din ultimii zeci de ani.

„Câteva acţiuni din America intră în bubble. Balonul speculativ va veni şi va intra în colaps. Ar trebui să fim îngrijoraţi”, a declarat Rogers pentru emisiunea Bottom Line a publicaţiei online Business Insider. Va fi însă "un noroc" pentru jurnalişti, pentru că vor avea o criză de relatat, a adăugat el, conform Profit.ro.

Întrebat de realizator când va începe şocul financiar, Rogers a răspuns că la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor. Nu ştie care va fi factorul declanşator. Cel mai probabil, ar fi un faliment care să antreneze panica investitorilor că va urma o spirală a imposibilităţii de plată a datoriilor. Poate fi, de exemplu, falimentul unui fond de pensii. La început va fi negat faptul că va avea implicaţii, dar se va repeta povestea din anii 2007-2008, a avertizat Jim Rogers, în vârstă de 74 de ani.

Cât de mare va fi crahul?, a fost întreba legendarul investitor.

„Va fi cel mai rău din viaţa ta!”, îi răspunde realizatorului Henry Blodget. „Va fi cel mai mare şi din viaţa mea şi sunt mai în vârstă ca tine", adaugă el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.