Mercedes-Benz îşi adaptează reţeaua de fabrici pentru a produce o nouă gamă de vehicule electrice de lux, în timp ce se pregăteşte pentru electrificare până la sfârşitul deceniului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mercedes îşi propune să reducă la jumătate emisiile de CO2 per autoturism pe parcursul ciclului de viaţă până la sfârşitul acestui deceniu ,comparativ cu 2020.

”Suntem pregătiţi pentru creşterea rapidă a volumelor de vehicule electrice”, a declarat Joerg Burzer, membru al consiliului de administraţie pentru producţie şi lanţul de aprovizionare, adăugând că noua configuraţie a urmat discuţiilor dintre conducere şi reprezentanţii angajaţilor.

Uzinele din Sindelfingen, Bremen, Rastatt - toate în Germania - şi Kecskemet, în Ungaria, vor începe producţia de noi modele în segmentele de lux de top, lux de bază şi lux de intrare, de la mijlocul deceniului, potrivit Mercedes.

Sistemele de baterii vor fi furnizate de o reţea de producţie cu fabrici pe trei continente, se arată în comunicat.

”Producţia locală de sisteme de baterii este un factor cheie de succes pentru accelerarea electrificării gamei Mercedes-Benz şi o componentă decisivă pentru a putea satisface cererea globală de vehicule electrice”, potrivit companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.