Mai multe ţări au început să reducă importurile de carne de vită din Polonia, după un reportaj TV la un abator unde erau sacrificate vite bolnave, pentru consum, a declarat luni şeful Asociaţiei Poloneze a Cărnii, Witold Choinski, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un reporter sub acoperire a obţinut un post la un abator de lângă Varşovia, iar luna trecută a difuzat imagini cu animale bolnave tratate necorespunzător, sacrificate, pentru ca apoi carnea lor să fie livrată pentru consum, inclusiv în străinătate.

O echipă de inspectori de la Comisia Europeană a sosit luni la Varşovia pentru a investiga informaţiile, a declarat veterinarul şef al Poloniei, într-o conferinţă de presă.

Choinski a spus că nu există cazuri de ţări care să fi anulat importurile de carne din Polonia, dar a arătat că multe dintre ţări au redus importurile.

Acesta nu a menţionat care sunt ţările respective şi nici detalii privind mărimea reducerilor.

Polonia produce circa 560.000 de tone de carne de vită pe an, iar 85% din această cantitate este exportată.

Asociaţia poloneză a crescătorilor de vite şi producătorilor de carne de vită a anunţat la rândul ei, luni, că în ultimele zile preţurile cărnii de vită au scăzut puternic pe piaţa internă şi, dacă tendinţa va continua, producătorii polonezi ar putea pierde până la 600 de milioane de zloţi (160,27 milioane de dolari) în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.