Atu Tech, cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, încheie anul 2021 cu vânzări de 64 de milioane de lei (13 milioane de euro), în creştere cu 10% faţă de anul anterior, şi mizează pe o creştere de 15% în 2022. Compania anunţă investiţii de peste 1 milion de euro în acest an şi vizează extinderea cu 50% a reţelei naţionale de instalatori autorizaţi de sisteme de securitate la 1.500 de instalatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atu Tech, cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, încheie anul cu vânzări de 64 de milioane de lei (13 milioane de euro), în creştere cu 10% faţă de anul anterior, şi mizează pe o creştere de 15% în 2022. Creşterea estimată pentru 2022 va fi susţinută de investiţii de 1 milion de euro, în consolidarea poziţiei de lider pe piaţă, diminuarea timpilor de livrare a coletelor, creşterea numărului de produse listate în site, la peste 15.000, şi suplimentarea stocurilor pentru toate categoriile, concomitent cu mărirea echipei", anunţă compania.

Anul acesta, Atu Tech va finaliza investiţia începută în 2021 în noul sediul logistic, şi va beneficia de o zonă de depozitare de 4 ori mai mare decât cea actuală. În plus, procesul logistic va fi automatizat.

„Menţinem ritmul investiţiilor şi în 2022, când ne vom concentra pe îmbunătăţirea experienţei de utilizare, o parte din investiţii mergând către platforma din spatele site-ului, pentru a permite, pe de-o parte, navigarea mai uşoară şi mai rapidă în site şi, pe de altă parte, pentru simplificarea procesului de achiziţie. Vom direcţiona investiţii şi către îmbunătăţirea segmentului de logistică şi a proceselor interne, astfel încât să putem livra mai rapid comenzile către clienţi”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

Planul Atu Tech de dezvoltare de anul acesta vizează şi majorarea stocurilor de produse cu peste 50% faţă de anul trecut, ca răspuns la problemele de aprovizionare resimţite peste tot în lume, dar şi pentru eficientizarea timpilor de livrare.

„Anul trecut, cele mai vândute produse au fost echipamentele de supraveghere video, sistemele de alarmă, control acces şi automatizările de porţi, urmate de sistemele Smart Home. Şi în 2022 estimăm că produsele cele mai căutate vor fi tot sistemele de supraveghere video. De aceea, ne vom adapta oferta astfel încât să avem în portofoliul nostru produse de ultimă generaţie, la rezoluţii mari şi cu caracteristici tehnice extrem de utile, pe care să le livrăm rapid clienţilor noştri, la preţuri convenabile”, mai spune Sorin Felea.

Atu Tech vizează şi creşterea numărului de salariaţi, la peste 80 de persoane până la finalul anului, compania având disponibile 10 noi poziţii în plus faţă de 2021, pe departamentele: Vânzări, Logistică şi Marketing.

Resurse importante vor fi direcţionate în 2022 şi către dezvoltarea reţelei naţionale de instalatori autorizaţi de sisteme de securitate, ţinta Atu Tech pentru anul acesta fiind de 1.500 de instalatori. Cu peste 1.000 de instalatori parteneri în prezent, Atu Tech este compania cu cea mai mare reţea de instalatori de sisteme de securitate din România.

Atu Tech a fost înfiinţată în 2011, are sediul în Sibiu şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 13 milioane de euro (64 milioane lei). Magazinul online comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porţi, interfoane şi videointerfoane, sisteme anti-incendiu şi de sonorizare, instalaţii electrice, reţele şi telefonie etc.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.