România nu ar avea neapărat nevoie de o strategie energetică la nivel naţional, dar are nevoie de o viziune pe termen lung în domeniul energiei, pentru că industria energetică are nevoie de planuri şi strategii pe termen lung, a declarat marţi directorul general al Nuclearelectrica, compania care administrează centrala nucleară de la Cernavodă, Daniela Lulache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia vine în condiţiile în care noua Strategie Energetică a României este prioritatea mandatului actualului ministru al Energiei, Victor Grigorescu.

”E clar că ne confruntăm cu probleme pe toate verigile lanţului energetic. Nu ştiu dacă avem neapărat de strategie energetică, dar avem cu siguranţă de o viziune. Industria are nevoie de termene lungi. Nu putem să fim impredictibili. Necesitatea unei viziuni asumate nu mai poate fi amânată”, a afirmat Lulache, la conferinţa ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro.

Referitor la necesitatea unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, şefa Nuclearelectrica a subliniat faptul că acest proiect este unul necesar, care poate răspunde provocărilor viitorului.

”Există companii în situaţii grele, dar probleme sunt unele foartre vechi, care puteau fi rezolvate mai demult. Trebuie să învăţăm să anticipăm, pentru a nu mai fi surprinşi de probleme vechi”, a mai spus Lulache.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a analizat şi aprobat, recent, raportul Ministrului Energiei privind stadiul şi evoluţia proectului de construcţie a două noi reactoare la centrala nucleară de la Cernavodă, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că acesta este o investiţie prioritară, care va duce la creşterea ponderii energiei nucleare în producţia totală de energie la cel puţin 30%.

Proiectul este negociat în prezent cu o companie chineză, China General Nuclear Power Corporation.

Evenimentul ”In the News. Energy” a fost organizat cu sprijinul Nuclearelectrica, Enel, Petrom şi Transgaz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.