Johnson & Johnson intenţionează să înceapă cât mai curând posibil testarea vaccinului său experimental pentru Covid-19 pe tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, a declarat vineri un director al companiei, în timpul unei şedinţe virtuale cu Comisia Consultativă pentru Practici de Imunizare a Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În funcţie de siguranţă şi de alţi factori, compania intenţionează să testeze ulterior chiar şi copii mai mici, a spus dr. Jerry Sadoff, cercetător la divizia Janssen a J&J.

J&J a început în luna septembrie să testeze vaccinul pe adulţi, într-un studiu clinic de fază a treia care include 60.000 de voluntari. Compania a oprit temporar studiul în această lună, din cauza unui eveniment grav care a implicat pe unul dintre participanţi la cercetare. Studiul a fost reluat săptămâna trecută.

Grupul farmaceutic american Pfizer a început deja să testeze vaccinul pentru Covid-19 pe care îl dezvoltă împreună cu compania germană BioNTech pe copii cu vârste chiar şi de 12 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.