Samsung anunţă, cu puţin timp înainte de lansarea noului vârf de gamă, Galaxy S8, că plănuieşte să vândă un dispozitiv recondiţionat, având la bază componente recuperate de la defunctul Note 7.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, cei de la Samsung au susţinut că nu au de gând să recondiţioneze smartphone-urile Note 7 retrase de pe piaţă din cauza problemelor create de baterii. Acum, coreeni anunţă că vor crea un nou telefon pe baza componentelor ce vor fi recuperate din aceste dispozitive.

Pe lângă faptul că Samsung ar putea recupera astfel o parte din pierderea pricinuită de retragerea lui Note 7 de pe piaţă, la mijloc sunt şi considerente ecologice, care nu pot fi ignorate. Unele componente ale smartphone-urilor conţin o serie de metale grele pentru a căror recuperare nu există încă un proces tehnologic eficient de reciclare. Cum aceste metale au un efect dăunător pentru mediu, existau preocupări în acest sens cu privire la cele 4,3 milioane de modele de Note 7 retrase. Conferinţa Samsung de la Mobile World Congress de anul acesta a fost chiar întreruptă de reprezentanţii organizaţiei Greenpeace, care au cerut companiei să anunţe public modul în care vor proceda în cazul dispozitivelor Note 7 scoase de pe piaţă.

Recondiţionarea telefoanelor Note 7 va fi un proces compus din trei etape. Mai întâi, vor fi salvate componentele care pot fi recuperate (semiconductori, camera foto), apoi, cu ajutorul unor companii specializate, se vor extrage metalele. În fine, se vor dezvolta telefoane în măsura în care componentele recuperate vor permite acest lucru.

Compania coreeană urmează să se decidă ce nume va purta modelul creat din rămăşiţele lui Note 7 şi în ce regiuni ale lumii va fi comercializat acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.