Deşi ecourile scandalului care a avut în prim plan smartphone-ul Note 7 nu s-au stins, Samsung se concentrează deja asupra viitorului flagship.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Samsung încă nu ştie de ce a explodat Note 7, dar este forţată să se gândească deja la următorul vârf de gamă. Acesta va fi Galaxy S8, telefon care, în mod tradiţional, este lansat în primăvară.

Lee Kyeong-tae, vicepreşedintele companiei coreene, a declarat pentru The Wall Street Journal că Samsung lucrează deja la S8 şi că acesta va avea un design nou, o cameră foto mai bună şi un serviciu bazat pe inteligenţă artificială.

Samsung a folosit acelaşi design doi ani consecutivi, modele S6 şi S7 arătând practic identic. Cum înainte de acestea a mers şi trei ani fără nicio modificare, iar rivalul Apple foloseşte de trei ani aceleaşi linii de design este puţin surprinzător faptul că Samsung se grăbeşte să schimbe designul.

Rămâne însă de văzut dacă schimbarea de design promisă este una complexă, care va duce la un dispozitiv schimbat complet faţă de generaţia anterioară sau sunt doar mici retuşuri, iar promisiunea vicepreşedintelui Samsung este doar una menită să mute atenţia de la scandalul cu Note 7 la viitorul vârf de gamă al companiei.

Upgrade-ul camerei foto nu este nicio surpriză. Am fi fost surprinşi dacă nu ar fi fost cazul, camera foto fiind una din zonele pe care toţi producătorii încearcă să vină cu mici artificii care să îmbunătăţească mai mult sau mai puţin artificial calitatea fotografiilor.

Cât despre serviciul bazat pe inteligenţă artificială promis, acesta ar putea avea legătura cu una din recentele achiziţii operate de producătorul coreean. Acesta a cumpărat chiar în octombrie anul acesta Viv, un asistent virtual dezvoltat creatorii Siri.

Achiziţia făcută de Samsung a venit la puţin timp după ce Google a lansat Google Assistant. Cei de la Samsung au realizat, probabil, că le lipseşte ceva ce atât Apple, cât şi Google au: un asistent virtual. Rămâne de văzut în măsura va reuşi Samsung să dezvolte un produs care să poată concura cu Siri şi Google Assistant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.