Samsung a început în mod oficial să livreze pentru smartphone-urile Galaxy S7 şi S7 Edge actualizarea la versiunea 7 de Android. Totodată, compania a anunţat ce alte telefoane din propriul portofoliu vor mai fi actualizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Posesorii flagship-urilor Galaxy S7 şi S7 Edge se pot aştepta ca dintr-o zi în alta telefonul lor să fie actualizat prin metoda OTA (Over The Air) la Android 7. Operaţiunea de actualizare a fost anunţată în mod oficial de Samsung în cursul zilei joi.

Metoda OTA presupune livrarea update-ului prin internet de către producător şi este cea mai simplă metodă de actualizare a unui smartphone. Cei care deţin un Galaxy S7 şi S7 Edge deblocat vor primi update-ul în zilele următoare, în timp ce utilizatorii care l-au cumpărat blocat, de la un operator, vor trebui să mai aştepte cel mai probabil câteva luni până când update-ul va trece procesul de testare în cadrul reţelei.

Actualizarea la Android 7 este una importantă pentru Samsung şi pentru dispozitivele vizate. Aceasta aduce o nouă grafică pentru interfaţa TouchWiz, profiluri noi de optimizare a consumului de energie, posibilitatea schimbării rezoluţiei ecranului, filtru de lumină albastră pentru protejarea ochilor şi altele.

Cu această ocazie, Samsung a anunţat şi ce alte smartphone-uri şi tablete din propriul portofoliu vor fi actualizate la Android 7. Lista completă include următoarele modele:

  • Galaxy S6
  • Galaxy S6 Edge
  • Galaxy S6 Edge Plus
  • Galaxy Note 5
  • Galaxy Tab A with S Pen
  • Galaxy Tab S2
  • Galaxy A3
  • Galaxy A8

Spre deosebire de S7 şi S7 Edge, aceste device-uri nu vor primi update-ul în cursul acestei luni, ci undeva în prima jumătate a anului. Cei care deţin unul din aceste modele blocate într-o anumită reţea GSM, se pot aştepta să primească actualizarea la mai bine de un an din momentul lansării oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.