Nintendo a anunţat că cea mai nouă consolă de jocuri a sa, Switch, va fi disponibilă la nivel global începând cu 3 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consola hibridă de jocuri Switch a fost prezentată oficial dar incomplet în octombrie anul trecut. Acum, cei de la Nintendo au revenit cu mai multe informaţii, inclusiv legate de preţ şi disponibilitate.

Nintendo Switch este o consolă hibridă deoarece poate fi folosită atât în mod portabil, departe de casă, cât şi conectată la un televizor.

În mod standard, noua consolă Nintendo este compusă dintr-un touchscreen de 6,2 inch cu rezoluţie 720p şi două controllere, numite Joy-Con, care îl încadrează - aceasta fiind configuraţia portabilă. Al doilea setup implică folosirea unei baze prin care consola este conectată la televizor.

Spaţiul intern de stocare este de 32 GB şi poate fi extins cu ajutorul cardurilor microSD. Jocurile vin, la rândul lor, pe nişte carduri speciale, dimensiuni mici, de unde vor fi instalate pe consolă.

Pe lângă consola propriu-zisă, un pachet standard include:

  • două controllere;
  • un sistem de prindere a celor două controllere care permite combinarea lor într-un singur controller cu mai multe butoane;
  • baza pentru conectarea la TV;
  • cablu HDMI;
  • adaptor de priză.

Pentru a juca online, utilizatorii vor trebui să plătească un abonament al cărui preţ nu a fost anunţat. În afară ce această variantă, mai există posibilitatea jucării într-o reţea wireless locală. Până la 8 console pot participa, astfel, la un joc, iar la fiecare consolă pot fi conectate 8 controllere. Asta însemnă ca până la 64 de oameni se pot juca în aceeaşi reţea.

Autonomia unei console, conform producătorului, variază între 2,5 ore şi 6,5 ore, în funcţie de joc. Spre exemplu, “Legend of Zelda: Breath of the Wild” poate fi jucat timp de 3 ore până să se descarce consola.

Din 3 martie, consola de gaming Nintendo Switch va fi disponibilă în Japonia, Hong Kong, Statele Unite, Canada şi “marile ţări europene”. Deşi România nu face parte din “marile ţări europene”, cu siguranţă va fi disponibilă în magazinele online, adusă din piaţa gri. Preţul pentru Europa nu a fost anunţat, însă putem presupune că va reprezenta paritatea celor 300 de dolari cât va costa în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.