Serviciul de streaming muzical al celor de la Apple a depăşit 20 de milioane de abonaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansat cu puţin mai mult de un an în urmă, odată cu iOS 9, serviciul Apple Music se laudă deja cu 20 de milioane de abonaţi în toată lumea. Deşi mai are până să ajungă liderul domeniului, Spotify, care are peste 40 de milioane de utilizatori, ascensiunea rapidă a serviciului celor de la Apple arată că rocada este doar o chestiune de timp.

În februarie, Apple Music avea 11 milioane de abonaţi, pentru ca două luni mai târziu să ajungă la 13 milioane, iar în septembrie era deja la pragul de 17 milioane de abonaţi. În ciuda criticilor privind ergonomia aplicaţiei, serviciul s-a dovedit a fi un real succes care a profitat din plin de baza mare de utilizatori ai device-urilor Apple.

Peste jumătate dintre abonaţii Apple Music sunt din afara Statelor Unite. Serviciul este disponibil şi în România, unde beneficiază de un preţ de 5 euro pe lună, special adaptat la piaţa locală.

Şeful pe zona de servicii al Apple Eddy Cue este de părere că Apple Music are în continuare potenţial mare de creştere. Acesta a declarat că ”miliarde de oameni ascultă muzică, iar noi încă nu am ajuns la 100 milioane de abonaţi”. În realitate, Apple ar trebui să se raporteze la baza de utilizatori ai propriilor device-uri, nu şi la cei care nu au cum să folosească serviciul.

Apple Music a primit recent un update care a reuşit să mai domolească criticile. Lansată simultan cu iOS 10, în luna septembrie, noua versiune a adus o noua interfaţă şi o simplificare a accesului la principalele secţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.