Apple a achiziţionat un startup care a dezvoltat o tehnologie de plăţi mobile prin NFC, tehnologie care, aplicată pe iPhone, ar putea transforma smartphone-ul Apple într-un terminal care poate face plăţi nemijlocit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania condusă de Tim Cook a achiziţionat Mobeewave, un startup canadian care deţine o tehnologie de plăţi mobile care nu are nevoie decât de un chip NFC pentru a funcţiona.

Această tehnologie poate fi implementată pe carduri de plăţi şi pe dispozitive mobile. Două telefoane sau un card şi un telefon dotate cu această tehnologie pot realiza plăţi directe între ele, prin apropiere şi conectarea prin NFC.

Practic, prin adoptarea tehnologiei dezvoltate de canadieni, se pot elimina din schemă alţi participanţi hardware la realizarea tranzacţiilor, precum cititoarele de carduri.

Sursele Bloomberg spun că valoarea tranzacţiei este de 100 milioane de dolari şi că Apple păstrează echipa de ingineri care a lucrat la dezvoltarea până acum a tehnologiei.

Interesant este că Apple pare să fi “furat” Mobeewave chiar de sub nasul Samsung, care a avut anul trecut un parteneriat cu startup-ul canadian şi care este şi unul dintre investitori.

Apple nu este la prima tranzacţie anul acesta. Se mai ştie despre achiziţia serviciului meteo Dark Sky şi a companiei de VR NextVR. Şi cu siguranţă Apple a făcut şi alte tranzacţii, care au fost păstrate secrete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.