Compania chineză Huawei şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la vânzările anuale de smartphone-uri la peste 200 de milioane de unităţi, anticipând că va deveni principalul furnizor din lume în ultimul trimestru al anului viitor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul actual al pieţei este Samsung Electronics.

Huawei, care a devansat recent Apple şi a devenit al doilea mare furnizor de smartphone-uri în trimestrul încheiat în iunie, anticipează că vânzările acestor vor depăşi dispozitive în acest an ţinta de 180 de milionae de unităţi, după ce a livrat peste 95 de milioane de telefoane în primul semestru, a anunţat directorul general al diviziei de consum, Richard Yu.

”Cred că nu este o problemă să devenim al doilea mare furnizor global anul viitor; în trimestrul patru al anului viitor este posibil să devenim numărul unu”,  afirmat Yu vineri, la un briefing cu presa la sediul central al companiei din Shenzhen.

El a spus că creşterea puternică a vânzărilor din Europa şi China au fost stimulate de produse premium, cum este gama p20, din care compania a vândut peste 9 milioane de unităţi de la lansarea acesteia, în urmă cu patru luni.

Piaţa chineză este esenţială pentru Huawei, care este suspectată în SUA, Australia şi alte ţări că ar facilita spionajul guvernului chinez, acuzaţie respinsă de nenumărate ori.

Yu a arătat că Huawei nu poate face nimic după ce a fost exclusă practic de pe piaţa americană, unde operatorii importanţi nu îi comercializează telefoanele. Creşterea puternică a vânzărilor Huawei pe alte pieţe a compensat însă acest lucru.

Divizia de consum a Huawei, care include şi smartphone-urile, a obţinut o creştere de 73% a veniturilor în regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, în primul semestru. Veniturile din China au urcat cu 37%.

Yu a spus că ponderea veniturilor diviziei în veniturile grupului Huawei a crescut în primele şase luni. În 2017, această pondere a fost de 39,3%.

Huawei anticipează pentru acest an o creştere de 31% a livrărilor de smartphone-uri, ceea ce ar însemna o redresare puternică după încetinirea din 2017, provocată de piaţa chineză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.