Hotelierii thailandezi spun că touroperatorii din România poartă discuţii pentru introducerea unor chartere directe între România şi Thailanda. Numărul turiştilor români care vin în vacanţă în Phuket a crescut de câteva ori în ultimii ani, iar introducerea unor chartere directe între Bucureşti şi Phuket ar ieftini pachetele turistice şi ar scurta drumul cu câteva ore, a declarat, pentru News.ro, directorul de vânzări al resortului Hyatt Regency din Phuket, Angelica Aliberti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am discutat cu touroperatori din România, cei mai mulţi turişti români vin în vacanţă în Thailanda făcând escală la Doha, Qatar. Înţeleg că se discută deja posibilitatea introducerii unor chartere directe între Bucureşti şi Phuket. Însă negocierile sunt în stadiu incipient. Ar fi mare nevoie de ele, ar aduce şi mai mulţi turişti români în insulă”, a declarat Angelica Aliberti, pentru News.ro.

Ea spune că, pentru turiştii români, charterele directe ar aduce două mari avantaje: pachetul turistic ar fi mai ieftin, iar drumul ar fi mult mai scurt, de numai 11-12 ore, de la 15-16 ore cât durează în prezent, luând în calcul că escala are acum câteva ore, iar zborul de legătură poate întârzia.

”Până anul trecut, noi am primit anual în jur de 250 de turişti români. În octombrie, am demarat o colaborare directă cu Eturia, unul din cei mai mari touroperatori din România, şi a existat o creştere sesizabilă, astfel că din octombrie şi până acum ne-au vizitat circa 850 de turişti români”, a menţionat ea.

Cele mai aglomerate luni sunt decembrie, ianuarie şi februarie, când e vârf de sezon.

”Phuket este o insulă multifuncţională. Are 27 de plaje şi este potrivită atât cuplurilor tinere, cât şi familiilor şi celor mai în vârstă. Insulă oferă foarte multe activităţi, de la cele privind sporturile acvatice, cât şi culturale, dar şi care ţin de tradiţie. Acoperă solicitările turiştilor care vin aici în vacanţă”, mai spune ea.

Aceasta afirmă că insula este foarte sigură, iar pentru autorităţi siguranţa turiştilor este o prioritate.

”Insula Phuket trăieşte din turism şi din activităţile adiacente. Astfel că autorităţile au tot interesul să o păstreze ca destinaţie sigură pentru turişti şi să aibă grijă de aceştia. Singura problemă ar fi cu scuterele, sunt des întâlnite pe străzi, acestea circulă destul de repede, astfel că turiştii trebuie să fie atenţi”, a precizat ea.

Iar turiştilor care străbat mii de kilometri să ajungă în celebra destinaţie exotică le recomandă să viziteze şi alte insule din apropiere, dar şi capitala, Bangkok, ce se află la doar o oră distanţă cu avionul.

”Dacă tot au parcurs o distanţă de câteva mii de kilometri să ajungă aici, noi le recomandăm să experimenteze şi două-trei zile în Bangkok, un oraş care se dezvoltă continuu şi unde cererea e foarte puternică. În plus, sunt multe insule din zonă ce pot fi vizitate, din Phuket se fac excursii de o zi în insulele Phi Phi, James Bond sau Similan. Pot face totodată diving, skijet, snorkeling sau parasailing”, afirmă Aliberti.

Hotelul Hyatt Regency din Phuket a primit anul trecut 130.000 de turişti, cei mai mulţi din China (14.000), Australia (8.000), Coreea de Sud (6.500), Germania (3.000) şi Regatul Unit (2.500).

Anul trecut, hotelul din Phuket a avut un grad mediu de ocupare de 84%.

Ministerul Turismului şi Sporturilor din Thailanda estima recent că ţara va fi vizitată anul acesta de 37-38 de milioane de turişti, în creştere faţă de 2017, când s-au înregistrat 35 de milioane de vizitatori.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.