Şeful ANAF, Lucian Heiuş a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre controlul pe care echipele Antifradă l-a făcut la complexul comercial Dragonul Roşu, că au acţionat 254 de agenţi economici şi s-au dat 300 amenzi, în valoare de 1,6 milioane. ”Acolo evaziunea e la ea acasă”, a mai spus Heiuş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucian Heiuş a spus că nu a mers în controale la comerciantul cu amănuntul ci a mers la importatori. 

”Îmi doresc ca atunci când îmi închei mandatul, peste trei, patru ani, să fie o evaziune fiscală mai mică decât este astăzi. Ştim totul, produsele cu risc de evaziunea, legume, fructe, produse accizabile, băuturi alcoolice, problema este să îi găsim pe cei care fac evaziune (..) Trebuie să mă duc la rădăcină, unde se produce fenomenul de evaziune mai mare, şi de acolo pleacă cei mărunţi care vând şi care sunt sute”, a spus el, arătând că doreşte să acţioneze cu fermitate pe aceste domenii.

El a spus că în urma controalelor efectuate de agenţii ANAF, în aceste domenii cu risc de evaziune, la peste 600 de comercianţi, s-au dat 533 de amenzi, în valoare de peste 3 milioane lei sumele aduse la bugetul de stat. 

”Astăzi am trimis antifrauda din Bucureşti şi Ilfov în celebrul Dragonul Roşu. 254 de agenţi economici controlaţi, 300 amenzi date,  1,6 milioane amenzi date, acolo evaziunea e la ea acasă, acolo trebuie să mergem. (..) Ştie toată lumea unde e evaziunea”, a mai spus el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.