Pentru a determina dezvoltatorii din Statele Unite să renunţe la un proces care vizează comisionul perceput pentru aplicaţiile distribuite prin Play Store, Google plăteşte 90 de milioane de dolari şi face diverse alte promisiuni menite să dilueze impresia că abuzează de poziţia pe care o deţine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google este pe punctul de a scăpa, în urma acestei înţelegeri, de un proces comun prin care împotriva sa s-au îndreptat dezvoltatorii de aplicaţii din Statele Unite, nemulţumiţi de comisionul perceput de Google.

De fondul de 90 de milioane de dolari ar urma să beneficieze, în diferite măsuri, toţi dezvoltatorii americani de aplicaţii pentru Android care au câştigat sub 2 milioane de dolari pe an în perioada 2016-2021.

Experţii estimează că se califică pentru a primi din aceşti bani peste 48.000 de dezvoltatori de aplicaţii pentru Android din Statele Unite.

Suma minimă pe care un dezvoltator o va primi va fi de 250 de dolari, însă, spun experţii, vor exista şi situaţii în care unii dezvoltatori vor primi peste 200.000 de dolari.

În afară de bani, Google promite că va lăsa dezvoltatorii să comunice cu clienţii în afara aplicaţiilor, prin mesaje promoţionale. De asemenea, gigantul american spune că va introduce în Play Store o secţiune specială pentru promovarea micilor aplicaţii independente.

Până acum, în acest sens, Google s-a mulţumit să copieze deciziile Apple, care este vizată de aceleaşi acuzaţii. De exemplu, la fel ca Apple, Google a redus comisionul de la 30% la 15% pentru dezvoltatorii care câştigă sub 1 milion de dolari pe an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.