Un fost oficial din administraţia Barack Obama a făcut o ofertă de 275 de milioane de dolari pentru cumpărarea The Weinstein Company, unde vrea să instaleze un consiliu format în majoritate din femei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wall Street Journal a scris că Maria Contreras-Sweet, fost administrator al Agenţiei pentru Mici Companii, se află în spatele acestei oferte, care a fost făcută printr-o scrisoare transmisă consiliului TWC.

Ea doreşte, de asemenea, să înfiinţeze un fond pentru victimele lui Harvey Weinstein, a titrat The Hollywood Reporter.

Se pare că Maria Contreras-Sweet este susţinută de mai mulţi parteneri, cel mai mulţi fiind femei. Unul dintre ei este avocata Gloria Allred, care reprezintă câteva dintre femeile care l-au acuzat pe producătorul de film de hărţuire şi agresiune sexuală.

În scrisoarea transmisă, Contreras-Sweet spune că a fost „profund afectată de recentele dezvăluiri” şi că „reorganizarea companiei ca o societate condusă de femei va fi o sursă de inspiraţie pentru industrie şi un model pentru cum o companie de entertainment poate avea succes financiar şi să îşi trateze, în acelaşi timp, cu respect angajaţii”.

Săptămâna trecută, TWC a cedat drepturile asupra „Paddington 2” al SudioCanal către Warner Bros., care îl va lansa în SUA şi Canada.

Harvey Weinstein declara anul trecut că TWC valora peste 800 de milioane de dolari şi că nu avea nicio datorie.

În urma izbucnirii scandalului sexual care îl are în centru pe cofondatorul companiei, TWC a pierdut numeroşi parteneri. În luna octombrie, Colony Capital şi-a exprimat intenţia de a cumpăra firma, însă TWC s-a dovedit a fi într-o situaţie financiară mult mai proastă decât se credea.

Variety titra la începutul acestei luni că datoriile TWC sunt de aproximativ 500 de milioane de dolari.

The Weinstein Company a fost fondată în 2005, după 12 ani de când fraţii Weinstein au vândut Miramax companiei Disney.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.