Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că, dacă facturile greşite au fost trimise intenţionat aşa populaţiei, atunci toată conducerea companiei trebuie ”să zboare”. Liderul liberal a mai cerut ANRE să prezinte un raport de activitate, în Parlament, pentru ultimele 12 luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu a declarat la Digi 24, marţi seară, că dacă facturile au fost intenţionat greşite, atunci compania care a trimis aceste facturi şi ANRE trebuie fie trase la răspundere.
 
”Înţeleg că au fost acele facturi de la o anumită companie care au fost făcute greşit. Eu zic că dacă - şi aici trebuie să vină statul să spună şi ANRE - a fost acea companie, a luat acea decizie să greşească facturile intenţionat sau a greşit? Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare, oamenii ăia trebuie să zboare de acolo. Urgent. Statul român are 40 % în acea companie. Dacă decizia a fost că acele facturi să fie greşite intenţionat. Pentru că şi măsura pe care a luat-o, erau ştiţi foarte bine, 33% din costul unei facturi era susţinut de stat. După discuţia de aseară din coaliţie, măsura se prelungeşte şi este mai generoasă, varianta de aseară, dar este aceeaşi măsură cu plafonare de preţuri, compensări şi bineînţeles se extinde pe o plajă mai largă, merge şi către IMM-uri şi către alte instituţii ”, a declarat Cîţu.
 
Florin Cîţu a precizat că a solicitat ca ANRE, care se află în subordinea Parlamentului, să prezinte un raport de activitate privind de exemplu situaţiile speciale referitoare la anomaliile din unele facturi.
 
”Este sub în subordinea Parlamentului României, să vină să prezinte ANRE să prezinte un raport de activitate. În special ne interesează pe ultimele 12 luni, să vedem acolo cum stau lucrurile, pentru că trebuie să vină acel raport de activitate, să vedem care a fost situaţia.  Vă daţi seama că sunt anomalii şi chiar şi aceasta cu facturile, dacă au fost făcute greşit sau nu”, a declarat Cîţu.
 
Liderul PNL a mai afirmat că părerea sa personală, fără a fi făcut investigaţii şi fără a avea dovezi, este că s-a greşit intenţionat la emiterea facturilor. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.