Firma de audit Ernst & Young va plăti 100 de milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA potrivit cărora auditorii săi au fraudat examenele de contabilitate pentru certificare publică (CPA) şi că a indus în eroare anchetatorii agenţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ernst & Young a recunoscut acuzaţiile şi a fost de acord să plătească ceea ce SEC a spus că este cea mai mare amendă aplicată împotriva unui auditor.

”EY recunoaşte constatările stabilite de SEC”, a declarat Brendan Mullin, directorul de relaţii cu mass-media al EY, adăugând că răspunsul companiei a fost ”minuţios, extins şi eficient”.

”La EY, nimic nu este mai important decât integritatea şi etica noastră”.

CPA este calificarea cheie pentru contabilii din Statele Unite. EY a fost, de asemenea, de acord ” să ia ample măsuri de remediere pentru a rezolva problemele de etică ale companiei”, a spus SEC.

Autoritatea de reglementare de pe Wall Street a constatat că 49 de profesionişti ai EY ”au obţinut sau au distribuit” chei de răspuns la examenele de licenţă CPA, în timp ce alţi sute au trişat pentru a finaliza componentele de formare profesională continuă referitoare la etica CPA.

”Această acţiune implică încălcări ale încrederii de către supraveghetorii... însărcinaţi să auditeze multe dintre companiile publice ale naţiunii noastre. Este pur şi simplu revoltător faptul că tocmai profesioniştii responsabili de surprinderea înşelăciunii de către clienţi au înşelat la examenele de etică”, a declarat Gurbir Grewal, directorul de aplicare al SEC, într-un comunicat.

”Şi este la fel de şocant că Ernst & Young ne-a împiedicat să investigăm aceste abateri”, a adăugat Grewal.

EY a transmis SEC că nu a avut probleme cu frauda atunci când, de fapt, firma a fost informată de o posibilă fraudă la un examen de etică CPA, de către un membru al personalului, a spus SEC.

Agenţia a adăugat că EY a recunoscut că nu şi-a corectat afirmaţia chiar şi după ce o investigaţie internă a EY a confirmat că a existat fraudă şi chiar şi după ce avocaţii săi seniori au discutat problema cu conducerea superioară a firmei.

Ordinul SEC constată, de asemenea, că EY a încălcat o regulă care impune companiei să menţină integritatea în prestarea unui serviciu profesional.

SEC a ordonat EY să reţină doi consultanţi independenţi pentru a ajuta la remedierea deficienţelor sale. Unul va revizui politicile şi procedurile firmei referitoare la etică şi integritate. Celălalt va examina comportamentul EY cu privire la eşecurile sale de dezvăluire, inclusiv dacă vreun angajaţi EY a contribuit la eşecul companiei de a-şi corecta declaraţia înşelătoare, a spus SEC.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.